Bedrijven ontvangen leergierige Canisianen voor ‘snuffeldag’

Ongeveer 130 tweedejaars VMBO-leerlingen van de Canisius-vestiging in Tubbergen brachten vorige week vrijdag een bezoek aan ongeveer 30 bedrijven en instellingen in de gemeente Tubbergen. Hierdoor kunnen zij aan het einde van dit studiejaar een betere profielkeuze maken.

De jongelui kregen rondleidingen bij verschillende bedrijven en werden aan het werk gezet met een praktische opdracht. Met name dat laatste werd door hen zeer gewaardeerd, aangezien ze zo konden deelnemen aan de meest uiteenlopende activiteiten.

“Voor de leerlingen was het een enorm leuke en leerzame ervaring. Uiteraard danken we alle deelnemende bedrijven hartelijk voor hun gastvrijheid en het meewerken aan deze dag”, aldus decaan Herman Braakhuis van Canisius Tubbergen. Ook op school worden de leerlingen natuurlijk voorbereid op het maken van de juiste keuze voor hun toekomst. Zo volgen ze speciale oriëntatielessen, komen er gastdocenten (soms oud-leerlingen) les geven en wordt er gewerkt met een keuzeprogramma. Bovendien wordt in de eerste week van maart de oriëntatieperiode afgesloten met een beroepskeuzetest en voorlichting over het lopen van stage in leerjaar 3 en 4.

Reacties