Fysiotherapie Langeveen start een nieuwe beginnerscursus hardlopen

Foto: Fysiotherapie Langeveen

Begin april start Fysiotherapie Langeveen weer een nieuwe groep om binnen 10 weken het hardlopen op te bouwen van 0 naar 5 km.

“De cursus is zodanig opgebouwd dat het voor iedereen mogelijk is om mee te doen: wel of niet sportief, jong of oud, man of vrouw; iedereen is welkom. Ook voor mensen die door een blessure of iets dergelijks zijn gestopt met hardlopen kan dit een mooie motivatie zijn om het weer op te pakken”, legt eigenaar Ben Boerrigter van de fysio uit.

Iedereen wordt voordat de cursus van start gaat getest worden op algehele gezondheid/fitheid en ook het looppatroon zal worden beoordeeld om te voorkomen dat mensen geblesseerd raken. Boerrigter: “Op die manier lopen deelnemers zo min mogelijk risico’s tijdens de cursus. De trainingsavonden zullen plaatsvinden op maandagavond en donderdagavond. Hierbij zijn telkens 2 begeleiders bij aanwezig om ook zoveel mogelijk individuele aandacht te kunnen geven.”

Er wordt altijd gestart met een warming-up, gevolgd door de hardloop-training. Aansluitend wordt er een buikspierkwartier in de oefenzaal gegeven en afsluitend is dan de ‘cooling down’. “Eigenlijk is het dus een training waarbij je hele lichaam getraind zal worden”, aldus Boerrigter.

Het doel, zonder enige verplichting, is uiteindelijk het lopen van een 5 km wedstrijd. Vorig jaar was dit de Dom Verdan loop in Reutum. Bij belangstelling kan er vrijblijvend contact worden opgenomen met tel. 0546-681122 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen