Leerling-gastheer van Droste’s Herberg verkozen tot beste Horecatalent 2016

Gisteren heeft de 18-jarige Ruben Arends, woonachtig in Lattrop, de eerste prijs gewonnen tijdens de Horeca Talentendag in Ulft. Deze prijs werd georganiseerd door de Stichting Horeca Talent Achterhoek.

Aan de wedstrijd namen 10 studenten van diverse ROC’s en leerbedrijven deel. Ruben won een stage bij driesterrenrestaurant De Librije en diverse prijzen.

Ruben is werkzaam als leerling bij Droste’s Herberg in Tubbergen. Samen met zijn leermeester Esther Schoneveld en begeleider van het ROC van Twente, Andre Hofman hebben zij zich goed voorbereidt op de wedstrijd.

Wedstrijd gastheerschap

Tijdens de wedstrijd moest Ruben een aantal skills laten zien op gebied van gastheerschap. Zo moest hij o.a. 6 wijnen blind proeven, een fles mousserende wijn openen, aan tafel een steak tartaar bereiden en uiteraard zijn gastenkunde tentoonstellen.

Een echt talent, vinden de begeleiders Hofman en Schoneveld. “Een student die passie heeft voor het vak. Kundig als het gaat om vaktechnische vaardigheden maar met name het omgaan met gasten is hij zeer bedreven, zeker als toekomstige manager/ondernemer horeca.” Ruben volgt de niveau 4 opleiding bij het ROC van Twente.

Toekomst

Na de opgedane ervaring bij Droste’s Herberg gaat Ruben een aantal stages volgen. Volgend jaar is hij van plan om naar Berlijn te gaan om 5 maanden stage te volgen in een 5-sterren hotel. Op de lange termijn is hij voornemens om het bedrijf van zijn ouders over te nemen, want de basis is hem met de paplepel ingegoten door zijn ouders; eigenaren van Gasterij de Smid in Lattrop. Tevens is Ruben van plan om komend jaar met meer wedstrijden op het gebied van gastheerheerschap gebied mee te doen.

Horeca Talentendag

Studenten van ROC van Twente gingen met de meeste prijzen aan de haal. Dit betekende ook dat de prijs voor beste ROC, voor de 3e keer op rij, mee naar Twente ging. Het doel van deze vakwedstrijden is om studenten van de verschillende horeca-opleidingen een extra impuls te geven en hen te motiveren en stimuleren in het vak waarvoor zij worden opgeleid.

Naast de vakwedstrijden was er genoeg te beleven tijdens de Horeca Talentendag. De gehele dag stond voor studenten in het teken van leren en vermaak. Er werden verschillende masterclasses en workshops verzorgd door professionals uit het vak, bijvoorbeeld een workshop door hotelier Willem Reimers (bekend van Herrie in het Hotel en Mijn Tent is Top). Ook waren er ook workshops waarbij de studenten daadwerkelijk zelf aan de slag konden. Van het fileren van plat- en rondvissen tot het branden van koffie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen