Rick Lammerink veel succes toegewenst voor ‘The Finals’ nationale vakwedstrijden

Roy de Witte wenst Rick Lammerink (midden) succes
Roy de Witte wenst Rick Lammerink (midden) succes
Foto: Redactie

Vanmiddag heeft wethouder Roy de Witte bij Bouwmensen Twente in Almelo aan werknemer Rick Lammerink een presentje overhandigd om hem zo succes toe te wensen met zijn deelname aan de finale van Skills Heroes, de wedstrijden tussen vaklui-in-de-dop.

Eind vorig jaar won timmerman Rick Lammerink, afkomstig uit Hezingen, met overtuiging het NK Bouw. Deze vakwedstrijden voor de bouwwereld (zoals timmeren, metselen en tegelzetten) werden georganiseerd door het ROC van Twente en Bouwgilde uit Rijssen. Er deden MBO-ers uit heel Nederland aan mee. Inzet was de titel én deelname aan de Skills Heroes – The Finals die van 17 tot en met 19 maart in de RAI in Amsterdam wordt gehouden. Tijdens deze finales van Skills Heroes strijden MBO-studenten 3 dagen lang om te bepalen wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn of haar vakgebied. Daaronder ook Rick.

Skills Heroes zijn dé nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden dé kans om hun vaktalent te laten zien. Op elk vakgebied mag per ROC 1 kandidaat worden ingeschreven.

‘The Finals’

De opdrachten worden door Skills Netherlands aangereikt. Zo moeten de timmerlui een uitslag met inwendige en uitwendige hoeken, zogenaamde hoek- en kilkeper-constructies, maken. Metselaars en tegelzetters krijgen allerlei figuren voorgeschoteld die in het werkstuk moeten worden verwerkt. Dit alles moet er natuurlijk netjes en strak uitzien, maar vooral de tijdsdruk maakt het erg moeilijk. Hierbij geeft de wil om te winnen en de grote hoeveelheid spiedende ogen van de concurrentie en nieuwsgierige bezoekers ook enige druk.

De winnaars kunnen zich kwalificeren voor deelname aan EuroSkills 2016, het EK voor beroepen van 1 t/m 3 december 2016 in Göteborg (Zweden).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen