Canisius Tubbergen schenkt fietsen aan Syrische vluchtelingen

In ruil voor een tiental gastlessen over het vluchtelingwerk in Nederland heeft de Tubbergse vestiging van scholengemeenschap Canisius aan verschillende Syrische bewoners in Tubbergen fietsen geschonken. Gisteren kregen ze de exemplaren aangereikt.

Wat voor Nederlanders heel normaal is, namelijk de kunst van het fietsen, is bijna nergens op de wereld op diezelfde manier geaccepteerd. Voor de Syriërs die al sinds enige tijd in Tubbergen wonen is het niet veel anders. Hilariteit alom dus, toen ze gisterochtend voor het eerst op een fiets gingen zitten, zoals voor een aantal van hen geldt.

‘Onbegrip voor het onbekende’

Martien Boet, stagecoördinator en docent ‘groene sector’ aan de middelbare school, nam het initiatief en maatschappijlerares Christien Egberink stelde graag wat van haar lesuren ter beschikking. De gastlessen werden verzorgd door Bert Wubbolts, maatschappelijk werker bij Vluchtelingenwerk Nederland. “De negatieve opstelling en veroordelingen van de leerlingen over deze nieuwe medelanders waren de aanleiding”, legt Wubbolts uit. “Over het algemeen wordt er door de jeugd in deze leeftijdsgroep veel slechte verhalen verteld, misschien wel juist door degenen die geen contact hebben en zoeken met deze mensen.”

De familie Abudallah, het echtpaar Fatima en Khaled Alkalzi en Farid Houssein uit Tubbergen zijn in elk geval heel blij met hun nieuwe aanwinst, gerepareerd door leerlingen van Canisius Tubbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen