Recordaantal deelnemers aan Paassterrit Reutum, jubileum in 2017

Foto: Jong Reutum

Vandaag vond voor de 49e keer de Paassterrit plaats in Reutum. Bij deze puzzelrit met de auto proberen deelnemers d.m.v. aangegeven oriëntatiepunten de juiste route te rijden. Ook dit jaar viel het niet mee, mede door de beruchte ‘valse punten’ die  door de organisatie waren ingebouwd. Tijdens het rijden van de route konden deelnemers ook nog de overtollige energie kwijt met het beantwoorden van de vragen.

Nadat de dag begonnen was met veel regen, knapte dit tegen de middag toch op en was het prima ‘sterritweer’. Maar liefst 137 equipes zijn dit jaar de uitdaging aan gegaan. De deelnemers kregen een aantrekkelijke route voorgeschoteld, die voerde over landelijke (zand) weggetjes door o.a. Rossum, Saasveld en Lemselo. Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op hapjes en chocolade-eitjes. Aan het einde van de middag kwamen de deelnemers terug bij Bays in Reutum, waar zij konden genieten van een verdiend drankje. In een volle zaal, werd eerst de jaarlijkse loterij gehouden waarna de vragen werden behandeld.

Prijzen

Voor de origineelste auto werd dit jaar een extra prijs uitgereikt. Deze werd gewonnen door de equipe van Erik Volmerink, wiens auto versierd was met ballonnen en een grote zilveren strik. Dit omdat zij voor de 25e keer deelnamen aan de Sterrit. De welbekende pechprijs werd dit jaar weer in het leven geroepen en ging naar de equipe Club Mystic. Bij hen waren problemen ontstaan door losse moeren in de wielen.

Vervolgens werden de deelnemers door één van de leden van de routecommissie, Menno Poppink, meegenomen de route door en werd bekendgemaakt dat het dit jaar geen enkele equipe is gelukt de route foutloos te rijden.

De prijsuitreiking vormde de officiële afsluiting van de dag. De familie Schuurman uit Bathmen heeft uiteindelijk met 1 fout in de route de Paassterrit van 2016 gewonnen en ontvingen uit handen van de voorzitter van Jong Reutum, Chiel Mensink, de Sterrit-wisselbokaal. De route, vragen, antwoorden en uitslagen kan men nogmaals doorlezen op de website www.paassterrit.nl.

Jubileum in 2017

Jong Reutum wil via deze weg nogmaals iedereen bedanken die zijn/haar steentje heeft bijgedragen om de Sterrit ook dit jaar weer tot een groot succes te brengen. Op naar de jubileumeditie in 2017, want de Sterrit wordt dan voor de 50e keer georganiseerd!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen