Bakkerij Koopmans opnieuw in de top van beste leerbedrijven

Foto: Koopmans Bakkerij, Pattiserie & Chocolaterie

Koopmans Bakkerij, Patisserie & Chocolaterie, met vestigingen in Tubbergen en Almelo, is voor het tweede achtereenvolgende jaar op de tweede plek geëindigd in de verkiezing tot ’s lands beste leerbedrijf in de bakkersbranche.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de MBO-kampioenendag op Vakschool Wageningen. Bakkerij Oonk uit Enschede en Christian Chocolaterie Patisserie uit Oss waren eveneens genomineerd. Eerstgenoemde werd verkozen tot Leerbedrijf van het Jaar 2016.

De genomineerde leerbedrijven ontvingen een juryrapport. “Bakkerij Koopmans neemt opleiden zeer serieus. Niet alleen omdat ze de kwaliteit van ambachtslieden willen behouden maar zeker ook om jonge mensen persoonlijk verder te helpen. Dat is te zien aan de individuele begeleiding, die per individu weer anders is. De liefde voor het ambacht wordt actief meegegeven aan de leerlingen, door de vele activiteiten die daarvoor worden ondernomen, maar zeker ook door de ‘vakidiotie’ van Herbert Koopmans.”

‘Je  leert het in de praktijk’

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

De volgende beoordelingscriteria zijn gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen