Lintje voor Henk Demmer en Jan Hoitink

Foto: Redactie

Zojuist hebben 2 personen uit Albergen een koninklijke onderscheiding ontvangen: Henk Demmer en Jan Hoitink. Beiden zijn of waren erg actief bij de Tukkerstocht alsmede ander vrijwilligerswerk.

De heren zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en kregen de versierselen opgespeld door burgemeester Stegers. Hun beider families kijken hierbij met gepaste trots toe. De uitreiking vond voorafgaand aan de opening van de 6 km tocht van de 53e Tukkerstocht plaats.

Henk Demmer

  • 1982-1991: Vrijwilliger bij de voetbalvereniging De Tukkers te Albergen. De heer Demmer was hoofdsponsor en verrichtte hand- en spandiensten.
  • 1998-heden: Vrijwilliger bij de IJsclub Albergen. De heer Demmer verricht het onderhoud aan de ijsmachines. Daarnaast levert hij hand- en spandiensten.
  • 1999-2006: Vrijwilliger bij en medeoprichter van de Stichting Cultuurhoes Albergen. De heer Demmer was tevens beheerder van het gebouw.
  • 2000-2014: Oprichter van de bridgeclub Albergen, met name als doel om ouderen uit hun sociaal isolement te halen. De heer Demmer was o.a. actief in de ledenwerving.
  • 2000-heden: Vrijwilliger en bestuurslid (2000-2015) van de Stichting Tukkerstocht Albergen. De stichting organiseert de jaarlijkse Tukkerstocht. De heer Demmer is o.a. verantwoordelijk voor het uitzetten van de route. Daarnaast voerde hij de 40 km tocht in en liet hij een baileybrug leggen bij het thema 60 jaar bevrijding.
  • 2000-heden: Vrijwilliger bij de Pancratiusparochie in Albergen. Hij is actief bij het onderhoud van de begraafplaats. Daarnaast is hij misdienaar en verspreidt hij het kerkblad. Tevens is hij collectant van de Actie Kerkbalans.
  • 2004: Organisator van de 8 Dorpentocht. Deze wandeltocht had als doel de mensen kennis te laten maken met de verschillende dorpen in de gemeente Tubbergen. De heer Demmer zette de route uit en wierf fondsen aan.

Jan Hoitink

  • 1988-heden: Vrijwilliger bij en bestuurslid (1992-2000) en vicevoorzitter van de H. Prancatius parochie te Albergen. De heer Hoitink is actief als koster. Daarnaast was hij in de periode 1988-2010 lector bij liturgische vieringen en voorganger bij de woord- en communievieringen. Tussen 1990 en 1992 was hij tevens lid van de werkgroep Pastoraal Beleid en verantwoordelijk voor de diaconie. Als bestuurslid was hij daarna verantwoordelijk voor het onderhoud van de kerk en de parochie.
  • 1989-2015: Vrijwilliger bij en bestuurslid (1990-heden) en voorzitter (1993-heden) van de Stichting Tukkerstocht Albergen. Deze stichting organiseert de jaarlijkse Tukkerstocht. De heer Hoitink zette zich o.a. in voor de betrekking van de partnergemeente Uelsen bij het evenement. Hiervoor wordt o.a. jaarlijks de Duitse burgemeester uitgenodigd om het evenement bij te wonen. Tevens is hij mede-initiatiefnemer van het 40 kilometertraject en is hij de laatste jaren penningmeester ad interim. Daarnaast was hij de initiatiefnemer van het jaarlijks thema bij het 6-kilometertrjacet, met als doel meer jeugdige deelnemers aan te trekken.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen