Vrijwilligers van Glasrijk ontvangen bij Tasche, afscheid Johan Brouwers

Traditiegetrouw worden het bestuur en de vrijwilligers van Glasrijk worden uitgenodigd door de ambassadeur, in dit geval door Tasche uit Albergen. Die avond wordt ook gebruikt om de vrijwilligers bij te praten door bestuur en curator Piet Augustijn over de komende editie van Glasrijk. En – zeker zo belangrijk – om in een gezellige sfeer elkaar te ontmoeten.

Na een openingswoord van Glasrijk-voorzitter Harry Kolk volgde een toelichting met een filmvertoning over de verschillende bedrijven van Tasche. Daarna werden de ongeveer 60 vrijwilligers in groepen rondgeleid door het metaalbedrijf en het trappenbedrijf. Indrukwekkend om te zien hoe enorme dikke stalen balken werden bewerkt, met imposante machines. Bediend met behulp van computers en onder meer voorzien van gigantisch sterke hydrauliek. Niet allen voor de kerels in het gezelschap imponerend; ook de dames gaven blijk van hun belangstelling door de vele vragen die gesteld werden (en geduldig beantwoord door de medewerkers). Bij Tasche werd getoond hoe aan de hand van vele detailtekeningen trappen en bordessen gemaakt worden. Voor velen een wat overzichtelijker proces, vergeleken met de staalconstructies in het andere bedrijf.

Na de rondleiding hernam Harry Kolk het woord om wat te vertellen over de plannen voor de komende editie van Glasrijk en de financiële zorgen. Onder andere de voor deze jubileumeditie geplande extra zaken als een expositie van de originele tekeningen van de ramen van de basiliek, beschikbaar gesteld door Marina Eshuis, kwamen ter sprake. Een andere speciale actie is die om uw glas en uw verhalen. Daarvoor werden flyers uitgedeeld.

Johan Brouwers

Tevens werd afscheid genomen van Johan Brouwers, die gestopt is als bestuurslid en coördinator van de opbouwploeg. Als afscheid werd hem een glassculptuur aangeboden, vergezeld van lovende woorden over zijn inzet. In het dankwoord memoreerde Johan Brouwers dat hij – trots op de vrijwilligers – Glasrijk in de opbouwploeg blijft helpen, maar dan zonder zijn coördinatie en eindverantwoordelijkheid.

Komende editie

Hierna liet Piet Augustijn met mooie foto’s zien welke verschillende kunstwerken de komende Glasrijk te bekijken zullen zijn. Ook vertelde hij wetenswaardigheden over de kunstenaars uit ongeveer 20 EU-landen, waarmee hij inmiddels contacten gelegd heeft. Daarbij memoreerde hij dat het transport vanuit al die landen een nog op te lossen probleem is. Tijdens de avond werden daarvoor al enkele oplossingssuggesties gedaan vanuit het gezelschap. Uit de toelichting van de curator bleek al wel duidelijk dat hij er opnieuw in geslaagd lijkt te zijn om voor een heel gevarieerde tentoonstelling de basis te leggen.

In een gezellig samenzijn en begeleid door een hapje en een drankje, werd afscheid genomen van de heren en dames van Tasche en werden ze door bestuur en vrijwilligers hartelijk bedankt voor de geweldige ontvangst en rondleiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen