Allroundhandel van pensionado Harry Groothuis start met sportprijzen

Harry Groothuis van de Allroundhandel in Geesteren
Harry Groothuis van de Allroundhandel in Geesteren
Foto: Allroundhandel

De weidewinkel van ondernemer Harry Groothuis (72) slaat een nieuwe weg in. Gevestigd in het buitengebied tussen Geesteren en Harbrinkhoek heeft er een flinke verbouwing plaatsgevonden en is het assortiment nu ook uitgebreid voorzien van sportprijzen.

De verkoop en het vinden van koopjes zitten bij Groothuis in het bloed. Hij runde met zijn vrouw Bernadette decennialang het kantoormeubelenbedrijf De Delmar. Dit bedrijf wordt inmiddels voortgezet door zoon Remi. Groothuis heeft daardoor alle gelegenheid zijn oude liefde – de weidewinkel naast hun woonhuis opende hij al in de jaren ’70 – weer van nieuw elan te voorzien. “We zijn iedere zaterdag en op afspraak geopend. Klanten herinneren vaak nog wat ze hier vele jaren geleden gekocht hebben en maken graag een praatje. De sfeer is gemoedelijk.”

Aanbod verbreed

De Allroundhandel aan de Landriteweg 5 is deze winter met hulp van familie verbouwd en voorzien van een shop-in-shop met sportprijzen. Er staan zijn honderden bekers, vaantjes, medailles, rozetten, awards en andere sportprijzen te koop. De afdeling speelgoed en verf is als gevolg van de herschikking in het assortiment wat ingekrompen. Deze zomer breidt Groothuis het sportieve assortiment verder uit door dartsartikelen aan te bieden, inclusief een oefenruimte. “Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de eerste 180’er wordt gegooid in de winkel.”

De gepensioneerde ondernemer is met zijn team voortdurend in de slag op zoek naar handel en interessant assortiment. De sportprijzen zijn afkomstig van het merk Remasco, waarvan Groothuis het dealerschap heeft verkregen, en worden ook aangeboden via www.allroundhandel.nl. Met bijstand van enkele jonge medewerkers maakte Groothuis ook de slag naar het digitale tijdperk. De ondernemer kan enthousiast vertellen over klanten die van heinde en verre naar Geesteren togen op zoek naar een koopje dat men op de website of via Marktplaats aantrof. “Recent verkochten we een bed aan een klant uit Zuid-Holland. Die man was zo verzot op dit bed, dat hij de bezorgkosten er graag voor over had”, vertelt de ondernemer. “Populair assortiment is gereedschap”, aldus Groothuis. “We hebben mooie koffers vol gereedschap. En bovendien scherp geprijsd. Laatst zakte een andere webwinkel in prijs. Dan moet je mee, hè.”

Gratis grafeerwerk

Met sportprijzen hoopt Groothuis het regionale verenigingsleven te bereiken. De Geesternaar is met zijn bedrijven altijd sportief betrokken geweest. De Delmar was jarenlang shirtsponsor van lokale trots STEVO. “Ik heb er hoge verwachtingen van. Het zijn mooie producten en we bieden veel service. Het grafeerwerk is gratis en we bieden korting bij grote bestellingen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen