Ewilgro hoveniers snoeit tegen kanker

Edward Willems van Ewilgro
Edward Willems van Ewilgro
Foto: Redactie

Snoeien voor leven, zo heet een actie waaraan Ewilgro hoveniers uit Tubbergen binnenkort deelneemt. Hierbij staat een veelvoorkomende soort conifeer, de taxus baccata, centraal. Daaruit wordt een grondstof voor chemotherapieƫn gewonnen.

“Hoe simpel kan het zijn”, vraagt directeur Edward Willems van Ewilgro zich hardop af. “Het enige wat we hoeven te doen is de takken die we snoeien in te zamelen. Dat helpt in de strijd tegen kanker en daaraan leveren we natuurlijk graag deze kleine bijdrage. Iedereen kent in zijn familie of vriendenkring wel mensen die met deze akelige ziekte worden geconfronteerd. Door verzamelen en inleveren van taxussnoeisel dragen we bij aan het laag houden van de kosten van een chemotherapie. Het is mooi om – via ons eigen vak – een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker.”

Iedereen kan meedoen

De snoeiactie is een initiatief van VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen. Hoveniers knippen en verzamelen de jonge scheuten. EĆ©n kubieke meter snoeisel levert genoeg van de stof baccatine op voor 1 chemotherapeutische behandeling. De hoveniersbedrijven werken hierbij samen met de stichting Vergroot de Hoop. Deze neemt tevens het transport van het snoeisel voor haar rekening.

Ook particulieren kunnen bij Ewilgro snoeiafval van de taxus inleveren. Neem daarvoor contact op met [email protected] of bel met tel. 06-25532508.

De inzamelingsactie van de taxus baccata loopt van 15 juni tot 31 augustus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen