Jong Nederland Tubbergen zoekt versterking na forse groei ledenaantal

Foto: Jong Nederland Tubbergen

Het klinkt als een luxeprobleem, maar een groep vrijwilligers die zich structureel en wekelijks inzet voor kinderen in en rondom Tubbergen heeft intussen gewoon een tekort aan ‘handjes en voetjes’ om alle nieuwe clubleden – jong en oud – goed van dienst te kunnen zijn.

Jong Nederland Tubbergen zet zich al jaren in voor de Tubbergse gemeenschap. Zo helpen zij elk jaar weer mee om verschillende evenementen binnen het dorp soepel te laten verlopen. De hechte groep en bijkomende inzet van de afgelopen jaren heeft tot verschillende successen geleid. Grote trots is vanzelfsprekend de nieuwe blokhut, welke in 2013 geopend is. Naast de nieuwbouw van het clubhuis en een schuur voor het kampmateriaal, is nu ook de kampvuurkuil zo goed als gerealiseerd.

Flink gegroeid

De nieuwe ontwikkelingen, plus de inzet van de vrijwilligers, brengt met zich mee dat het ledenaantal binnen de stichting steeds meer groeit. Daarom is Jong Nederland Tubbergen hard opzoek naar vrijwilligers die zouden willen helpen met het begeleiden van de jongeren op de vaste groepsavonden. Naast de structurele hulp die nodig is, zijn alle vormen van hulp natuurlijk welkom. Zo moet het terrein en de blokhut ook onderhouden worden en worden er jaarlijkse activiteiten georganiseerd.

Jong Nederland Tubbergen

De afdeling van Jong Nederland in Tubbergen bestaat uit de speltakken minioren, maxioren, junioren, senioren en de +17 groep:

  • Minioren (groep 1, 2 en 3 van de basisschool), hebben iedere vrijdag een groepsmiddag van 17.45 t/m 19.00 uur.
  • Maxioren (jongens en meiden van 7, 8 en 9 jaar oud) zijn op de dinsdagavond actief van 18.30 t/m 20.00 uur.
  • Op donderdagavond van 18.30 t/m 20.00 uur is de speltak junioren (jongens en meiden van 10, 11 en 12 jaar oud) bij de blokhut.
  • Senioren (jongens en meiden van 12 t/m een jaar of 17) en +17 groep zijn op de vrijdagavond bezig met hun invulling. De senioren van 19.15 t/m 21.00 uur en de +17 groep geeft eigen invulling aan hun programma.

Wie wat wil betekenen voor de jeugd van Tubbergen en het ook ziet zitten om de groep vrijwilligers van Jong Nederland Tubbergen te versterken, kan een mail naar [email protected] sturen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen