Koninklijk lintje voor ‘duizendpoot’ Jack Stolp

Tijdens een concert van de Dr. Schaepmanharmonie in het centrum van Tubbergen heeft vanmiddag Jack Stolp een koninklijk lintje ontvangen.

De decorandus is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De in Tubbergen woonachtige Stolp kreeg de bijbehorende versierselen rond 15.00 uur door burgemeester Mervyn Stegers uitgereikt.

Met name in de muziekwereld is Stolp erg actief, maar ook bijvoorbeeld Glasrijk Tubbergen en diverse fietsactiviteiten hebben zijn aandacht.

Vrijwillige activiteiten

  • 1993-1997: Voorzitter van de Dr. Schaepman harmonie. Behalve in Tubbergen vertegenwoordigde hij de harmonie ook binnen de Federatie van Muziekgezelschappen (FMT) in de gemeente en was hij afgevaardigde in de landelijke Federatie Katholieke Muziekbonden.
  • 1996-heden: Voorzitter van de plaatselijke FMT en contactpersoon tussen de gemeente en de muziekschool. Mede dankzij zijn inzet zijn subsidies voor de 8 verenigingen samengevoegd, hetgeen de kosten verlaagt en de samenwerking bevordert. Hij houdt de beoordelingslijsten van de leerlingen bij en beoordeelt of de opleiders bevoegd zijn.
  • 1996-heden: Prins Carnaval (1996) en actief lid van Carnavalsvereniging Schaop’nboll’kes. Hij begeleidt de collecte ten behoeve van het kindercarnaval.
  • 2007-heden: Baliemedewerker en onderhouder van de website bij  de VVV Tubbergen en lid van de werkgroep Websitebeheer van het Twents Bureau voor Toerisme.
  • 2009-2014: Lid van provinciale werkgroep die de totstandkoming van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) heeft gerealiseerd. Als voorzitter van de FMT nam hij zitting in dit overleg om te komen tot één bond van muziekverenigingen in plaats van de 3 bonden (de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM), de Nederlandse Federatie van Christelijke Muziekbonden (NFCM), de Federatie van Katholieke Muziekbonden (FKM). In 2014 resulteerde dit uiteindelijk in de KNMO, een fusie tussen de KNFM en de Vereniging van Nederlandse Muziekbonden (VNM). De KNMO is een overkoepelende muziekorganisatie die zich ten doel stelt het op landelijk niveau bevorderen van de (amateur) muziekbeoefening en aanverwante vormen van (amateur) kunstbeoefening en het behartigen van de gezamenlijke belangen van haar leden en de daarbij aangesloten verenigingen.
  • 2012-heden: Penningmeester van de Samenwerkende Amateur Muziekorganisaties (SAM) Overijssel. Als zodanig zet hij zich onder meer in voor de financiële zaken van de diverse projecten die jaarlijks worden uitgevoerd (o.a. jeugdweekend, workshop voor bestuurders, de twirl en majorettes dag de slagwerkersdag).
  • 2014-heden: Webbeheerder van Glasrijk Tubbergen, een jaarlijks gehouden kunstevenement voor kunstenaars uit de hele wereld.
  • 2014-heden: Voorzitter van de Stichting Sportief Bewegen Natuurlijk Tubbergen die jaarlijks de Essenwandeltocht, de Tubbergse fietsvierdaagse en de winterwandeling organiseert.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen