‘Gemeentehuis volproppen met kunst, cultuur, theater en film’

Foto: Redactie

Na een periode van plannen maken en voorbereiden gaat Tubbergen Bruist actief aan de slag met 2 grote projecten in de kern Tubbergen: de herontwikkeling van de locatie Verdegaalhal en een bredere invulling van het gemeentehuis.

De projectgroep heeft nog geen definitieve keuzes gemaakt, maar is vooral bezig met het in kaart brengen van de mogelijkheden.

Herontwikkeling locatie verdegaalhal

Nadat het besluit is genomen dat er een nieuwe sporthal in Tubbergen komt op de locatie Vlaskoel aan de Sportlaan, ligt de weg vrij voor herontwikkeling van de locatie van de huidige Verdegaalhal. Tubbergen Bruist wil de koopkracht en vitaliteit van het centrum in Tubbergen versterken door vanuit deze doelstelling de locatie opnieuw te ontwikkelen. Daarbij worden mogelijke scenario’s op stedenbouwkundige, en maatschappelijke en economische haalbaarheid verkend, wat uiteindelijk moet leiden tot een definitief besluit. Zodra de locatie vrijkomt, kan dan direct gestart worden met de nieuwe invulling.

Nieuwe invulling gemeentehuis

Tubbergen Bruist wil de levendigheid op en rond het Raadhuisplein vergroten en ziet kansen om dit deels te realiseren met een bredere invulling van het gemeentehuis. Die mogelijkheid is er, omdat in het gemeentehuis steeds meer ruimtes vrijkomen door toenemende digitalisering en minder plaatsgebonden werkzaamheden van ambtenaren.

In opdracht van Tubbergen Bruist gaat SOM= samen met Frank Droste (Kultuurkunde) onderzoeken welke nieuwe functies in het gemeentehuis kunnen worden toegevoegd. Het doel is een huis ‘van en voor de bevolking van de gemeente Tubbergen’ te creëren.

Daartoe wordt in actieve samenwerking met inwoners van de gemeente een invulling onderzocht waarin de huidige functie van het gemeentehuis wordt aangevuld met maatschappelijke activiteiten in bijvoorbeeld cultuur, kunst, theater en film. Er zullen meerdere scenario’s opgesteld, ontworpen en doorgerekend worden, om zo te komen tot definitieve keuzes voor de nieuwe invulling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen