ROVA blundert met eigen ophaalschema

Een PMD-container van ROVA
Een PMD-container van ROVA
Foto: Redactie

Wegens een technische storing bij ROVA hebben een aantal inwoners van de kern Tubbergen niet doorgehad dat er gisteren PMD-afval opgehaald is. Zij gingen er vermoedelijk vanuit dat dit pas op 19 juli zou gebeuren.

Doordat er per 1 juli met containers i.p.v. plastic zakken wordt gewerkt, is de ophaalfrequentie aangepast van eens per 2 naar iedere 4 weken. Dit was per abuis niet juist weergegeven in de mobiele app van ROVA, zo meldt het bedrijf vandaag zelf. “Bij het overzetten van de bestanden is kennelijk iets misgegaan”, aldus een woordvoerder. “Natuurlijk zijn we aan het kijken waar het precies misgegaan is en hopen we hiervan te leren om dit in de toekomst te voorkomen.”

Extra inhaalronde aanvragen

Komende vrijdag of zaterdag zullen de adressen in Tubbergen die het aangaat een excuusbrief van ROVA ontvangen waarin uitgelegd wordt dat de desbetreffende bewoners zelf een afspraak kunnen maken voor een ‘inhaalronde’. “Dat hoeft niet per se komende dinsdag 12 juli te zijn, maar het mag ook best op een andere datum. Dat is aan henzelf om aan te geven. Daarvoor is het wel van belang dat diegenen die de reguliere ophaaldag gemist hebben, dit zelf bij ons te melden. Zo kunnen wij nagaan om hoeveel en welke adressen het gaat”, zo laat de ROVA weten.

Melden dat er iets misgegaan is en gelijk ook een extra ophaalmoment aanvragen, dient te geschieden via tel. 038-4273777.

Probleem met iOS-app

Bijkomend probleem voor gebruikers met een Apple-telefoons is dat de ROVA-app hiervoor op dit moment onbruikbaar is. In de ROVA Afvalkalender staan volgens het afvalverwerkingsbedrijf al wel de juiste datums weergegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen