Tubbergse wil naar Griekenland om vluchtelingen te helpen

Foto: Jeanet Versteeg

Als ze alles financieel rondkrijgt, gaat Jeanet Versteeg uit Tubbergen medio augustus een week naar Lesbos om daar vluchtelingen te helpen.

Haar motivatie om ‘iets’ te doen voor mensen die in gammele bootjes naar Europa komen, komt recht uit d’r hart. “Ik ben al anderhalf jaar als vrijwilliger werkzaam met vluchtelingen en hun lot gaat mij aan het hart. Ik ben een alleenstaande moeder, maar dankzij m’n goede achterban kan ik deze kans aangrijpen en dan ook niet laten liggen. Ik heb slechts het geluk gehad dat mijn wieg in Tubbergen heeft gestaan en niet in bijvoorbeeld Damascus of Allepo”, aldus Jeanet.

Alleen qua financiën kan er voor de vrijwillige hulp nog een kink in de kabel komen. In totaal hoopt ze zo’n €1.000 in te zamelen. Daarom roept ze familie en vrienden, maar ook onbekenden op om een steentje bij te dragen. “Er komen minder boten aan dan vorig jaar en het is nog amper actueel. Daarom zijn er ook veel minder en zelfs een tekort aan vrijwilligers. Als het allemaal lukt, ga ik 14 t/m 22 augustus.” Wie een gift wil doen of op een andere manier iets wil bijdragen aan de humanitaire missie van Jeanet, kan haar bereiken via haar mailadres: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen