Paalzitters houden (nog) stug vol

Udo Weerink, Sybren Bons en Max de Boer (vlnr.)
Udo Weerink, Sybren Bons en Max de Boer (vlnr.)
Foto: Redactie

Ze hebben de nacht goed doorstaan. Onbeschermd tegen wind en kou, zitten 3 jongemannen op een paal bij Eetcafé Fox in Tubbergen. Max de Boer, Sybren Bons en later ook Udo Weerink.

Meestal lachend, na enige verbazing, of zelfs een beetje met wat zacht medelijden. Vroege vogels groeten terug, die hun al vanaf een afstandje – en vanaf zo’n 2 meter hoogte – vrolijk goeiedag toewensen. “Ze moeten er tenminste 12 uur achtereen doorbrengen, afgezien van 10 minuten pauze iedere 2 uur”, legt Joris Fox uit. “Ik heb een stopwatch lopen, waarmee bijgehouden wordt wanneer het daarvoor weer tijd is.”

Het was vannacht wel fris, geeft Max uit Manderveen toe. “Gelukkig had ik nog een slaapzak in mijn auto liggen, welke ik bij het Eeshofbos geparkeerd heb. Die heb ik daarom mooi even opgehaald en over me heen getrokken. Prima te doen, zo.” Udo zit er sinds 23.30 uur gisteravond, 3 uur later dan de anderen. Daardoor moet de Tubbergenaar ook tenminste diezelfde tijd langer blijven zitten, wil hij van ze winnen. Steun krijgen de 3 paalzitters uit allerlei hoeken, niet in de minste plaats vanuit Fox zelf. Joris: “Ze mogen bestellen wat ze willen. Dan haal ik dat voor ze.” Sybren uit Tubbergen kreeg vannacht zelfs nog iets toegestopt dat van McDonald’s uit Almelo kwam, toegestopt door een kameraad.

Voor degene die het langst blijft zitten, is de gehele prijzenpot. De teller hiervan staat inmiddels al op €350, compleet opgebracht door sponsoren.

Update

Vanmiddag is Udo afgestapt en zojuist ook Sybren. Dit betekent dat Max het paalzitten gewonnen heeft en dat hij naar huis gaat met een leuk geldbedrag. In 2017 is er een volgende editie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen