’n Kaps zet shortgolf in Twente op de kaart

“Dat kan nooit in Tubbergen zijn. Zulke reacties krijg ik als ik foto’s laat zien van deze plek.” De fervent golfer Bert Wubbolts kan het naar eigen zeggen zijn reguliere golfpartners niet aan het verstand brengen dat er inmiddels in Tubbergen zo’n mooie baan ligt als die bij ’n Kaps.

“Ze geloofden er helemaal niks van, maar toch is het zo”, vertelt Wubbolts met een glimlach. Met veel plezier legde hij onlangs als eerste een volledige rondje af. Ook de belangstellende Gerrit Hesselink, die eveneens naar afgelopen donderdagavond naar de informatiebijeenkomst kwam, had trouwens niet gedacht dat er ooit in ‘zijn’ Tubbergen een dergelijke faciliteit zou komen. “Toen ik voor het eerst van deze plannen hoorde, had ik nog zo mijn twijfels over de uitvoerbaarheid. Maar het ligt er werkelijk waar fantastisch bij. Midden in de natuur ook, prachtig om te zien. Het voorheen hier gelegen voetbalveldje is compleet verdwenen. Hiervoor in de plaats is een technisch uitdagende en toch overzichtelijke shortgolfbaan gekomen. Heel knap gedaan.”

‘Golf voor de gewone man’

Reguliere golfbanen, waarbij in enkele uren tijd al snel een afstand van bijna 10 kilometer overbrugt moet worden, kunnen hierdoor nogal overweldigend overkomen. Ouderen en mensen die slecht ter been zijn, zijn dan meestal afhankelijk van een caddy of golfkarretje. Zo niet bij Shortgolf Twente in Tubbergen. “Eind 2015 zijn we begonnen met het bedenken van een plan om een mooie golfbaan te ontwerpen die geschikt zou moeten zijn voor jong en oud, en tevens toegankelijk voor minder-validen”, leggen initiatiefnemers Gerald Koopman van camping ’n Kaps en zijn kameraad Clemens Scholte op Linde uit. Laatstgenoemde zal de dagelijkse leiding voeren. “Feitelijk heb je hier al aan 3 of 4 golfclubs genoeg”, legt Koopman uit. “Dat komt gewoon door de geringe grootte. Dit is perfect om de techniek te leren. Tegen een balletje aanslaan lijkt simpel, maar dat valt best nog wel tegen – kan ik je verzekeren. Ikzelf kan er ook nog niet veel van, maar ik wil het hier graag onder begeleiding van iemand die een aantal lessen geeft gaan leren. Gewoon een trainer dus, die een groepje leerlingen de basis onder de knie laat krijgen.”

Naast de wat serieuzere golfers, hopen Koopman en Scholte op Linde ook op personeelsfeesten, teambuildingsdagen, familiefeesten en dergelijke. Ook gaan ze clubwedstrijden voor abonnees/leden/bedrijven en uitwisselingen met andere golfverenigingen organiseren. “We willen met de baan een aanvulling zijn voor de reeds aanwezige golfers in de omgeving en hopen daarnaast ook een nieuwe groep enthousiast te maken voor de golfsport.”

Feestelijke opening

Scholten op Linde: “In februari kwamen de graafmachines om het terrein helemaal op de kop te zetten en al snel kwamen de greens en fairways tot uiting. Mede dankzij het groeizame weer hebben we de baan in recordtijd klaar gekregen.”

Hoewel er nog een aantal kleine werkzaamheden verricht moeten worden, is de baan momenteel al goed bespeelbaar en kan er een start worden gemaakt met het golfen. Een feestelijke opening volgt begin 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen