Jos’ derde wensdroom krijgt verder vorm

Geert Christenhusz omschreef het in zijn lezing treffend. Wie op internet zoekt naar Jos van Beem komt al snel uit bij de evenementen Glasrijk en KAFT. Inmiddels kan daar een derde ‘kindje’ voor de creatieve duizendpoot aan toegevoegd worden, namelijk het Hof van Tubbergen. Gisteren was hiervan de feestelijke opening.

Creativiteit als nieuwe prikkel voor leefbaarheid. Dat is de basisgedachte achter dit innovatieve concept, wat in het historisch relevante Eeshof een zeer aansprekende plek heeft gevonden. Nu nog wonen er ouderen op de eerste verdieping van deze voormalige havezathe. Maar wanneer de nieuwbouw aan de Sportlaan klaar is, gaan veel dingen veranderen. Dat is ingegeven door veranderingen in de zorgverlening. Dat gaat namelijk steeds meer van zorg bieden naar ondersteuning geven. Leo Stamsnieder van Zorggroep Sint Maarten: “Voor onze bewoners is het fantastisch dat hier nu van alles gebeurt.”

Hof van Tubbergen zal de komende tijd verder vorm krijgen. Er zijn plannen om er toeristen te laten overnachten, bezoekers kunnen meedoen aan verschillende workshops, er zullen vele muzikanten optreden, toneelspelers en komieken gaan voorstellingen geven en in het onderdeel TECC (Twents Educatief Culinair Centrum) mag men zelf een maaltijd uit streekproducten bereiden. Vandaag en morgen is hiervan al een klein voorproefje te zien, tijdens de uitmarkt.

De eerste activiteiten onder de ‘paraplu’ van het Hof van Tubbergen gaan dit najaar starten. “Dit betekent nieuwe bedrijvigheid als aanjager op het gebied van cultuur, educatie, leefbaarheid, toerisme en vrijetijdseconomie”, licht stichtingsvoorzitter Bas Olde Hampsink toe. “Hof van Tubbergen zal een bijzondere en spannende ontmoetingsplek worden voor inwoners, bezoekers, kunstenaars, gasten, cursisten, klanten, studenten en toeristen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen