Meer dan €1.000 naar het goede doel van Passie voor Auto’s

Van de rallywagen die zowat een miljoen heeft gekost, maar door bijna niemand op die waarde geschat zal worden, tot een ‘oud brik’ van maximaal €1.500. En natuurlijk alles wat er tussenin zit. Liefhebbers konden het van dichtbij bekijken tijdens Passie voor Auto’s in Albergen.

Afgelopen zondag was de tweede editie van dit automobielenevenement, waar zo’n 130 vierwielers op het terrein stonden opgesteld. Centraal hierbij stond de hartstocht die velen voor hun eigen auto hebben, maar datzelfde gevoel ook herkennen bij anderen. “Dat hebben we met elkaar gemeen en het kan hier met elkaar gedeeld worden. Er staat daarom hier niet 1 merk of 1 soort auto, maar juist alles door elkaar. Geen hokjes of afgezette terreinen, lekker open. Niks moet alles mag – bij wijze van”, vertelt mede-organisator Thijs Kemperink. “Wel vragen we eigenaren om elkaars bezit in de gaten te houden, om respect te hebben voor eenieders auto.”

Succesvolle autoveiling

Voor het eerst was er ditmaal een veiling van glimmende bolides. Hierbij gingen 35 auto’s onder de hamer. “Meer dan 50% van deze kavels werden verkocht, meer dan ik vooraf had verwacht. Dat was dus wel een succes”, aldus ‘veilingcoördinator’ Arjan Mensink. “Er werd goed geboden en de tent was behoorlijk vol. De veilingmeester maakte er ook een mooie show van, vind ikzelf. Van veel mensen hoorde ik dat ze volgend jaar zeker weer willen komen en dat is natuurlijk erg positief.”

Een deel van de opbrengst, bestaande uit de veilingfee die de eigenaren moeten betalen voor het inbrengen van hun auto, gaat naar een diabetesfonds. Rens ter Mors en zijn moeder Anne, beide woonachtig in Albergen, halen hiervoor geld op. Eerstgenoemde heeft zelf diabetes, iets dat zijn jonge leven behoorlijk ontregelt. Op 17 september lopen zij de Dam tot Dam Loop om nog meer sponsoring binnen te halen.

Wat de autoveiling precies voor het speciaal uitgekozen goede doel heeft opgebracht, zal binnenkort bekend worden. “We zijn gisteravond bij elkaar geweest om dingen te overleggen, maar er zijn nog auto’s die nog niet betaald zijn en waar het wachten nog op is. Als dat alles klaar is, weten wij de totale opbrengst”, licht Mensink toe. “Daarvan moet alleen nog de huur voor het inschakelen van een veilingmeester afgetrokken worden. Maar het zal zeker meer dan €1.000 zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen