NAM hervat de oliewinning in Drenthe en afvalwaterinjectie in Twente

Foto: Redactie

De mededeling van de NAM om de oliewinning met ingang van zaterdag 17 september weer op te starten is bij de leden van stichting Stop Afvalwater Twente hard aangekomen.

Het (bijna) unanieme besluit van de Tweede Kamer om de NAM met klem te verzoeken de oliewinning en de daaropvolgende hervatting van de afvalwaterinjecties in Noordoost-Twente met circa 2 maanden uit te stellen is nog geen dag oud als het olie- en gasbedrijf besluit om hier geen gevolg aan te geven. “Onbegrijpelijk, onfatsoenlijk en een schande voor de democratie in Nederland en de inwoners van Noordoost-Twente. Eens te meer blijkt dat het alleen maar om geld gaat en de NAM lak heeft aan de democratie en de inwoners van Noordoost-Twente”, aldus de zeer verbolgen voorzitter Freddy Mensink.

Rechter

“We gaan er vanuit dat dit een duidelijk signaal is naar gedeputeerde Lievers van de provincie Overijssel en de betrokken gemeenten in Twente om niet alleen bezwaar te maken, maar tevens de rechter te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Eigenlijk nog de enigste mogelijkheid om dit arrogante besluit van de NAM een halt toe te roepen”, aldus de leden van de stichting. “Eén ding mag duidelijk zijn, we zullen er alles aan doen om  er voor te zorgen dat minister Kamp eind van dit jaar zal kiezen voor een alternatief. Want zoals het nu gaat klopt het gewoon niet en zijn de risico’s voor de veiligheid van mens, dier en natuur in de toekomst van Noordoost-Twente onverantwoord groot.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen