Documentaire over Thijs Kemperink in de maak

Foto: Frank Visschedijk

Niels Horstman, die eerder Ilse de Lange en Waylon in aanloop naar het Eurovisie Songfestival volgde, is bezig opnames te maken voor een documentaire over cabaretier Thijs Kemperink.

Zo’n 7 jaar geleden stond Thijs Kemperink nog op het biljart en tussen de schuifdeuren om zijn zelfgeschreven grappen aan een klein publiek te laten horen. Anno 2016 is de grappenmaker uit Albergen een paar stappen verder en staat hij met zijn nieuwe programma Zleur in vrijwel alle theaters in Nederland.

Documentairemaker Horstman is afkomstig uit Harbrinkhoek en werkte 7 jaar voor AVRO/Tros. Hij wil een portret over Thijs maken waarbij niet de spotlights, maar het leven daarbuiten een centrale rol speelt. “Thijs is het prototype van een nuchtere Tukker, die wars is van opgeblazen en overdreven gedoe. Daarnaast heeft hij zich in relatief korte tijd een plekje weten te veroveren in de vaderlandse cabaretwereld en dat is de verdienste van een harde werker met bijzonder veel talent.”

Kemperink voelt zich vereerd met de documentaire. Die zal overigens waarschijnlijk ‘pas’ eind volgend jaar uitkomen. “Eigenlijk hoort zo’n documentaire te verschijnen als je waterpas ligt, maar dat ben ik voorlopig nog niet van plan, dus we gaan er voor.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen