Jowat perfect op z’n plek in Fleringen

Onmiskenbaar heeft het nogal wat voeten in aarde gehad, maar inmiddels staan er aan de Ootmarsumseweg in Fleringen een paar bedrijfspanden van lijmfabrikant Jowat waar iedereen ‘u’ tegen zegt.

Gisteravond was de feestelijke (her)opening van de verbouwing c.q. nieuwbouw op de locatie waar voorheen een garagebedrijf gevestigd was en directeur/mede-eigenaar Henk Luijerink van Jowat Benelux eind jaren ’80 van een hooizolder 2 kantoren heeft gemaakt, met beneden in de hal nog wat opslag van de lijmproducten. Destijds konden er circa 60 pallets staan. Een paar jaar later werd de rest van de ruimte erbij betrokken en kon uitgebreid worden naar zo’n 100 pallets. Dit staat echter in het niet tot de huidige capaciteit. Begin dit jaar werd gestart met de bouw van een geheel nieuwe opslag, waar inmiddels grif gebruik van wordt gemaakt. Daar is plek voor liefst 1.350 tot maximaal 2.000 pallets. “Als we dat vol krijgen, ben ik allang met pensioen”, grapte Luijerink tot genoegen van de gasten die hij en zijn vrouw Lilian hadden uitgenodigd.

Ongeveer 7 jaar lang had Jowat in Oldenzaal een extra magazijn voor de 600 verschillende lijmen die het bedrijf kan leveren. Hierdoor liepen de medewerkers regelmatig tegen logistieke problemen aan. “Frequent reed iemand erheen om iets op te halen en dan kreeg ‘ie op de terugweg alweer een belletje om nog een bestelling mee te nemen. Niet erg handig dus”, vertelde Luijerink. Dat ‘gedoe’ is nu finaal ten einde en Jowat is sowieso voorlopig perfect op z’n plek in Fleringen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen