Tubbergenaar blaast getroebleerde zorginstelling nieuw leven in

Foto: Facebook / Peter Weda

Vandaag start Peter Weda uit Tubbergen als tweede bestuurder bij Warande in Zeist. In september heeft de inspectie deze zorgorganisatie onder intensief toezicht gesteld.

Weda is aangesteld om de kwaliteit en veiligheid te verbeteren, zo laat een woordvoerder van Warande weten. Daarnaast maakt de instelling de komende jaren gebruik van een eigen inspecteur.

‘Zwarte lijst’

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft afgelopen anderhalf jaar intensief toezicht gehouden op 150 verpleegzorginstellingen, waaronder Warande. Deze is – net als voor 4 andere verpleeghuizen geldt – in de zogeheten categorie 1 geplaatst, waarbij zoveel mogelijk gecontroleerd wordt.

Staatssecretaris Martin van Rijn heeft gedreigd met interventieteams die bestuurlijk kunnen ingrijpen als de organisaties die op de ‘zwarte lijst’ staan onvoldoende verbetering laten zien. Zij hadden daarvoor tot eind oktober de tijd. Voor enkele van hen heeft de voortduring van de slechte notering op de lijst al bestuurlijke gevolgen gehad. Andere bestuurders beraden zich nog op hun positie.

TMZ

Weda vertrok 3 jaar terug als directeur bij TriviumMeulenbeltZorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen