Werkgroep bieb Geesteren sluit ‘einde verhaal’ niet uit

Foto: Redactie

Niks is nog besloten en alle scenario’s zijn nog mogelijk, ook een definitief einde. Dat benadrukt een werkgroep van betrokken Geesternaren die zich het lot van de lokale bibliotheek aan het hart gaat.

Toch gaat de groep bewoners allereerst in gesprek met instanties die eerder te maken hebben gehad met een dergelijk ‘doemscenario’ voor hun bieb. Daarbij worden Reutum, Harbrinkhoek-Mariaparochie en ook dorpen c.q. steden elders in het land genoemd. “Dit, hier in Geesteren en laat ik daarbij Albergen ook maar noemen aangezien ze daar met hetzelfde bijltje hakken, is bepaald geen uniek iets. We gaan lering proberen te trekken uit die nog te voeren gesprekken, om zodoende – hopelijk – de bibliotheek voor het dorp te bewaren”, aldus woordvoerder Ria Paus van de werkgroep.

Voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek is het nog mogelijk om tips en suggesties achter te laten in een aldaar geplaatste ideeƫnbus. De werkgroep zal deze dan bekijken en zo nodig verwerken in de uiteindelijke plannen. Tot 1 januari 2017 valt de bibliotheek in Geesteren nog onder de Stichting Bibliotheken Tubbergen. Mogelijk wordt er daarna een aparte stichting opgericht waaraan de gemeente het gebouw schenkt, maar ook dat is volgens de werkgroep absoluut nog niet zeker. Op 1 juli 2017 moet er een definitief oordeel geveld zijn.

De werkgroepleden Lidwien Olimulder, Gerda Kok, Ria Paus, Marcel Krikhaar, Herman Huis in ’t Veld, Jan Kock en Simone Weber staan op de foto. Gerard Westhof ontbreekt hierop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen