Duits dagje valt in de smaak bij supersponsoren de Turftrappers

Foto: Turftrappers

Carnavalsvereniging de Turftrappers heeft haar grootste sponsoren voor hun jarenlange financiële bijdrage bedankt door het organiseren van een supersponsordag.

Met nagenoeg alle supersponsoren werd een bezoek gebracht aan het Emsland Moormuseum. Hier werd een tijdreis gemaakt naar het harde bestaan van de eerste veenbewoners en de geschiedenis van de veenwinning: van de noeste handarbeid tot en met de machinale turfproductie. Na deze tijdreis werd met de sponsoren een bezoek gebracht aan Landgasthof Zum Blauen Bock. Hier konden typische Duitse bieren en verschillende soorten Schnaps worden geproefd. Gastvrouw Leentje Hoes nam de Turftrappers mee in wat onze Duitse buren onder goede drank verstaan. Dat werd door de aanwezige gasten bijzonder op prijs gesteld.

Tijdens deze reis werden in de bekende Turftrappersbus de sponsoren uiteraard voorzien van de nodige Duitse lekkernijen en als afsluiting werd een stampotbuffet aangeboden, wat mede dankzij de eigenaren van Café Nobbenhuis mogelijk werd gemaakt.

Naast carnavalsvierders zijn de Turftrappers een sterk bindmiddel in de sociaal-maatschappelijke structuur van Langeveen en Bruinehaar. Bestuurslid Bertus Nijhuis en Raymond Kienhuis lichten toe: “Doel van deze dag was uiteraard om de banden met onze supersponsoren verder te verstevigen, anderzijds willen wij het signaal afgeven dat voor de leefbaarheid in onze kernen het juist van belang is dat het lokale bedrijfsleven elkaar nog meer gaat opzoeken. Dat was voor ons ook mede de achterliggende gedachte voor het organiseren van deze nu jaarlijkse terugkerende sponsordag. We hebben hiermee een platform gecreëerd waar ondernemers in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek kunnen komen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen