Ouderen genieten van sfeervolle kerstmiddag bij Canisius

Binnengehaald door midwinterhoornblazers druppelden gistermiddag ongeveer 165 mensen binnen bij Canisius in Tubbergen, uitgenodigd door Zonnebloem Tubbergen.

Vanaf 14.00 uur zaten de Tubbergse ouderen in de versierde hal aan opgemaakte tafels met daarop kerststukjes waar de vrijwilligers van de Zonnebloem de hele morgen aan hebben gewerkt. Iedereen was in kerstkleding en klaar voor deze middag. Het duo Ans en Hermien stond klaar om de zaal te vullen met kerstliederen. Er werd koffie gedronken met cake van het Dagactiviteitencentrum in Tubbergen.

Zonnebloem-voorzitter Anneke Regeling opende de middag. Aan het einde van deze toespraak las ze een gedicht voor:

  • Voor alle mensen met verdriet, pijn, ziek, groot of klein.
  • Wat zou ik graag de Kerstman willen zijn.
  • Dan strooide ik geluk in het rond en maakte iedereen blij en gezond.

Hierna kwamen 15 leerlingen van Canisius en 30 vrijwilligers binnen met een brandende kaars en werd er samen Stille Nacht gezongen. Pastoor Pikkemaat kreeg het woord en stelde zich voor. Hij vertelde als kleine jongen al heel veel belangstelling te hebben gehad voor het christelijke geloof. Daarna deed burgemeester Stegers een woordje waarin hij de hoop uitsprak op vrede en op beter taalgebruik naar elkaar toe, om de wereld wat mooier te maken. Er werd gezongen en Brigitte Olthof las een kerstgedicht voor. Jennie Rendering vervolgde dit met een verhaal.

Genieten

Er werd wat gedronken en advocaat met slagroom genuttigd en er gingen vele hapjes rond. De leerlingen van Canisius liepen met volle dienbladen rond om iedereen te voorzien en laten genieten. Pastoor Huitink las een kerstverhaal voor en deelde daarna briefjes uit waarop iedereen een kerstwens kon schrijven. Hij las er enkele voor en nam de rest mee naar zijn kerk. Er werd gezongen, genoten en af en toe een paar tranen geplengd. Tegen het einde van de middag klonk het Ave Maria en waren velen ontroerd door dit lied.

Kerstboodschap

Vervolgens werd er een puntzak patat met mayonaise gegeten. Iedereen bleek moe en voldaan, werd fijne feestdagen toegewenst en ging met een klein presentje naar huis. De leerlingen brachten de mensen terug naar de Eeshof en het Meulenbelt. Dan komt er een leerling terug en vertelt dat ze de kerstboodschap nu snapt. Wat bedoel je, vragen de anderen. Ze vertelt dat er in het afsluitend woord werd gezegd dat ook de mensen die alleen zijn, toch goede feestdagen hebben. En dat deze middag ze een beetje geluk zou brengen. Deze leerling had een mevrouw naar huis gebracht en die moest ze alleen achterlaten, wat ze verdrietig vond. De voorzitter van de Zonnebloem vertelde haar dat deze middag juist bijdroeg aan het gevoel dat men niet altijd alleen is.

De organisatie dankt alle medewerkers en Canisius dat ook dit jaar weer de mogelijkheid werd gegeven om de kerstmiddag daar te mogen vieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen