ROC-studenten Laura, Loes en Tijmen druk met kerstdiner voor goed doel

Vandaag en morgen organiseren 12 studenten van de opleiding Facilitair leidinggevende en Manager/ondernemer horeca, waaronder Laura Lamtink (24) en Tijmen Reinerink (19), van de ROC-locatie aan de Wierdensestraat in Almelo een sfeervol kerstdiner.

Het atrium van het schoolgebouw is voor het knusse diner omgebouwd tot restaurant in kerstsfeer. Per avond ontvangen de organiserende studenten ongeveer 250 gasten.

Examenopdracht

Met deze eindexamenopdracht laten studenten zien dat ze beschikken over vaardigheden om als leidinggevende aan de slag te gaan. Competenties die horen bij de opdracht zijn: plannen, organiseren, budget bewaken en leidinggeven. Het menu en de inrichting sluiten aan op het kerstthema.

De derdejaarsstudenten van de opleiding Facilitair leidinggevende en Manager/ondernemer Horeca geven gedurende deze avonden leiding aan eerste- en tweedejaarsstudenten, zoals Loes Holthinrichs uit Tubbergen. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met studenten van de opleiding Artiest voor de muzikale omlijsting.

Samenwerking

De studenten worden ’s avonds ondersteund door horecaondernemers en managers uit de regio. Hans ter Huurne stelde met een andere chef-kok het menu samen en heeft met de studenten proef gekookt. Esther Schoneveld, eveneens van Droste’s herberg, maakte mede een selectie van bijpassende wijnen en dranken. Beiden zijn tevens aanwezig bij de diners voor de beoordeling.

Naast de opleiding Facilitair leidinggevende en Manager/ondernemer horeca werken ook andere opleidingen mee. Zo maakt de afdeling Hout & Interieur broodplanken en het podium. Tevens verzorgen de opleidingen Artiest en Podium & Evenemententechniek de muzikale omlijsting. De studenten Bakkerij opleidingen maken bonbons en de broden.

Inzamelen geld

De liefdadigheidsdiners staan in het teken van de stichting NetLib (Netherlands-Liberia). Deze organisatie zet zich in voor beter vakonderwijs in het West-Afrikaanse land Liberia. Voormalig vluchteling Abdullah Kamara heeft samen met vakdocent René Heupink een school in Liberia opgezet.

In 2009 werden de eerste containers met schoolspullen van het ROC naar Liberia gebracht. Deze werden vervolgens ingezet als schoollokalen. Inmiddels heeft de vakschool een belangrijke plaats verworven in Monrovia, de hoofdstad van Liberia. Leerlingen die vakonderwijs volgen op de school zijn verzekerd van een baan en hebben dus een beter leven in dit zeer arme deel van Afrika.

Het liefdadigheidsdiner is bedoeld om geld te werven voor een nieuwe tweede etage op de school en het plaatsen van zonnepanelen. De organisatie Wilde Ganzen (Stichting Ontwikkelingssamenwerking) zal 25% van het totale ingezamelde bedrag extra storten ten behoeve van het Liberia School-project.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen