Brug over kanaal in Albergen blijft langer afgesloten voor verkeer

Foto: Jos Eidhof

Niet morgen, maar pas in het nieuwe jaar gaat de brug Weemselerweg in Albergen weer open. Het repareren ervan neemt veel langer in beslag dan eerder voorzien.

Buiten het houten dek, blijken ook de stalen liggers van een brug over het Almelo-Nordhornkanaal compleet verrot te zijn. Daardoor neemt de reparatie geen 5 werkdagen, maar een paar weken langer in beslag. Een fikse tegenvaller voor de planning, maar volgens hoofd buitendienst Jos Eidhof van Noaberkracht was de schade eerder simpelweg  niet zichtbaar. “Toen lag het hout er nog op en kon je er niks van zien. Die stalen balken moeten eerst besteld worden, dus dat neemt gewoon tijd in beslag.”

Eidhof schat in dat de extra kosten enkele duizenden euro’s bedragen, waarvan het grootste deel al onder de post ‘onvoorzien’ beschikbaar is. Hij denkt ook dat het aantal direct belanghebbenden meevalt. “We communiceren de vertraging via borden en Twitter. Aanwonenden krijgen volgende week een briefje. Verder wordt de weg vooral door sluipverkeer gebruikt, bijvoorbeeld vrachtverkeer dat Albergen wil mijden.”

Waarschijnlijk is de brug pas op maandag 16 januari weer geopend voor alle verkeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen