Horeca in Vasse bundelt krachten voor alleenstaanden en mantelzorgers

Jacqueline Nijhuis en Margot Diepenmaat bij Tante Sien in Vasse
Jacqueline Nijhuis en Margot Diepenmaat bij Tante Sien in Vasse
Foto: Redactie

De kerstgedachte is nog geen stille dood gestorven in Vasse en omstreken. Lokale horecazaken hebben zonder uitzondering en gul bijgedragen aan het organiseren van activiteiten voor alleenstaanden en mantelzorgers.

Het begon als een klein ideetje, gedeponeerd in een melkbus. “Iemand vroeg zich af of het mogelijk was om rond kerst iets te doen voor mensen die dan alleen zijn en degenen die altijd voor anderen klaar staan. Dat stond op een briefje, als suggestie. Dat hebben wij vervolgens opgepakt en verder uitgewerkt”, lichten Jacqueline Nijhuis en Margot Diepenmaat toe. Samen gingen ze horeca in Vasse langs en niet zonder resultaat. Zo heeft Tante Sien op eerste kerstdag een brunch voor 8 personen ter beschikking gesteld, hebben Molen Bels en Ria’s Eetcafé een geldbedrag gedoneerd en bij Café Bolscher kunnen bezoekers een vrijblijvende gift doen t.b.v. een diner voor mantelzorgers. Gasterij de Bakker heeft alle bezoekers en vrijwilligers koffie met iets lekkers aangeboden.

“We wisten echt niet wat we konden verwachten, maar dit slaat echt alles”, aldus de organisatoren Diepenmaat en Nijhuis. “Iedereen zei meteen mee te willen doen, nog voordat we het helemaal uitgelegd hadden. Fantastisch, dat men dit direct wil en ook nog op z’n korte termijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen