DVD van dia-avond Heemkunde Geesteren per direct verkrijgbaar

Foto: Stichting Heemkunde Geesteren

Eind vorig jaar hield de Stichting Heemkunde Geesteren (SHG) in zaal Kottink de jaarlijkse lezing/dia-avond voor haar donateurs en overige belangstellenden. De avond omvatte de geschiedenis van een deel van de Breemhaarsweg en de Vinckenweg en haar (vroegere) bewoners.

Inmiddels is van de lezing/dia-avond door ‘huisfilmer’ Alphons Leus een prachtige dubbel-dvd geproduceerd. Deze is vanaf heden voor iedereen te koop.

Historische informatie en foto’s

De dvd’s bevatten een grote hoeveelheid historische informatie en foto’s. Hoofdmoot vormen vanzelfsprekend de vele nostalgische familiefoto’s, welke vakkundig van commentaar werden voorzien door Bertus Klein Haarhuis en Paul Sand. Daarnaast is ook de lezing van Harry Meinders op de dvd’s vereeuwigd. Gedurende de gehele avond werden tal van bijzondere voorvallen die zich aan de Breemhaarsweg en de Vinckenweg hebben afgespeeld, voor het voetlicht gebracht. Dit alles doorspekt met vele anekdotes en af en toe een knipoog naar deze en gene. Een prachtig naslagwerk dus voor de huidige generatie, maar zeker ook voor toekomstige.

De dubbel-dvd ligt vanaf vandaag te koop bij Truus Silderhuis Horlogerie en bij Tonnie Veldhuis Huishoudelijke Artikelen voor slechts €10.

Beperkt voorradig

De dubbel-dvd is in een beperkte voorraad beschikbaar. De mensen van de heemkunde adviseren belangstellenden dan ook om niet lang te wachten met de aanschaf.

Overigens vertoont het aantal donateurs van de SHG nog steeds een stijgende lijn. Wie ook donateur wil worden voor het luttele bedrag van €10 per jaar, kan het aanmeldingsformulier vanaf de website www.stichtingheemkundegeesteren.nl downloaden of zich aanmelden [email protected]. Aanmelden kan daarnaast ook door even binnen te lopen bij Truus Silderhuis Horlogerie.

Donateurs hebben jaarlijks – met 2 personen – gratis toegang tot de lezing/dia-avond en ook het jaarboekje Heembode Geesteren is bij het lidmaatschap inbegrepen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen