Klasgenoten organiseren bijzonder etentje voor ‘vergeten kinderen’

Sem, Sanne, Maud, Anne, Rosalie, Shanna, Isis en Hieke
Sem, Sanne, Maud, Anne, Rosalie, Shanna, Isis en Hieke
Foto: Redactie

Sem, Sanne, Maud, Anne, Rosalie, Shanna, Isis en Hieke wilden graag een bijdrage leveren aan een goed doel. Maar welk goed doel? Verschillende doelen werden genoemd. Sanne Schepers: “Toen zijn we gaan stemmen en werd het Het Vergeten Kind.”

Om geld in te zamelen begonnen de klasgenoten met het verkopen van tweedehands spullen. Hieke Klingeman: “Iedereen verzamelde thuis spullen die we mochten verkopen. Bij ’n Kaps hadden we ons ‘kraampje’ en daar verkochten we onze spullen aan mensen die langs kwamen, op de camping stonden of gewoon bij ’n Kaps kwamen.” De handel in tweedehands spullen leverde ongeveer €40 op.

Meer geld

Met €40 was het achttal van groep 7 van basisschool de Wiekslag echter niet tevreden. Er moest meer geld opgehaald worden, maar hoe? Terwijl ze hierover aan het praten waren, opperde de vader van Sem (Gerald Koopman) om een etentje te organiseren. Dit mochten ze dan bij hem in het restaurant doen. Hier hoefden de klasgenoten niet over te stemmen, want iedereen vond dit een goed idee.

Eten om niet te vergeten

Op vrijdag 20 januari hopen de klasgenoten veel mensen te ontvangen die komen eten. Vanaf 18.00 uur zijn de mensen welkom en vanaf ongeveer 18.30 uur starten ze met het serveren van diverse gerechten. Het wordt een proeverij van gerechten die de kinderen zelf gaan serveren aan de gasten. Ook nemen ze de bestellingen voor de drankjes op én staan ze achter de bar – zij het onder begeleiding.

Rond 21.00 uur eindigt de avond en gaan de 8 klasgenoten bekendmaken hoeveel geld ze opgehaald hebben voor Het Vergeten Kind.

Iedereen is welkom bij het etentje. Aanmelden is gewenst en kan tot 17 januari via [email protected] of via tel. 0546-621378.

Het Vergeten Kind

In Nederland hebben duizenden baby’s, peuters, kleuters en tieners de pech om niet op te groeien in een stabiele en veilige thuisomgeving. Vele duizenden van hen slapen en leven noodgedwongen in opvanglocaties. Het zijn vergeten kinderen tussen de 0 en 18 jaar die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Het Vergeten Kind maakt zich sterk om alle kinderen in de opvang een zo normaal mogelijk leven te bieden. Ze zetten zich ook in voor kinderen die dagelijks in een onveilige/instabiele thuissituatie verblijven. Kijk op www.hetvergetenkind.nl voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen