Eerste carnavalsoptocht keert meteen ook de allerhoogste hoofdprijs uit

Foto: Turftrappers

Op zaterdag 18 februari trekt de eerste Twentse carnavalsoptocht voor de 17e keer door de straten van Langeveen en Bruinehaar.

Aannemersbedrijf Kuipers, door BouwNu.nl in de categorie nieuwbouw uitgeroepen tot tweede beste bouwbedrijf van Nederland, heeft de hoofdprijs van €1.111,11 beschikbaar gesteld. Met deze hoofdprijs keren de Turftrappers de hoogste eerste prijs uit van alle carnavalsverenigingen in de gemeente Tubbergen.

Oud-prins Guus Plegt, eigenaar van Van Berkum Carrosseriebedrijf, en oud-adjudant Hubert Tijhuis van het gelijknamige Garagebedrijf Tijhuis, hebben hun zakelijke netwerk ingezet om naast de hoofdprijs een prijzenpot van bijna €5.000 in te kunnen zetten tijdens de optocht van de Turftrappers. “Ook de tweede en derde prijs in de categorie grote wagens zijn met respectievelijk €500 en €400 fors te noemen”, vertelt Thijs Oude Steenhof, president van carnavalsvereniging de Turftrappers. “Ik ben de sponsors ontzettend dankbaar dat ze dit mogelijk maken.”

Veel aanmeldingen

Inmiddels zijn er al veel aanmeldingen binnengekomen voor de verschillende categorieën: grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen. De Turftrappers verwachten uiteindelijk ongeveer 2.000 deelnemers, wat meer deelnemers dan vorig jaar zou betekenen. De start van de optocht is aan de Hardenbergerweg in Langeveen, zaterdag 18 februari om 14.00 uur.

Na afloop van de optocht vindt er een groot feest plaats in de verwarmde tent in Langeveen. De toegang is gratis. “We zijn goed voorbereid op extra grote bezoekersaantallen. Onze feesttent is dit jaar fors uitgebreid en de vele vrijwilligers van optocht- en technische commissie hebben alles in het werk gesteld om de gehele logistieke operatie probleemloos te kunnen laten verlopen”, aldus Oude Steenhof.

Foto

Op de foto staan hoofdsponsors Fons Meijer en Wouter Kuipers van Aannemersbedrijf Kuipers, Hubert Tijhuis en president Thijs Oude Steenhof, naast het doek met daarop de logo’s van alle optochtsponsors.

Guus Plegt ontbreekt op deze foto.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen