Wandelaars doneren bedrag aan het jeugdwerk in Langeveen en Bruinehaar

Foto: Fysio Langeveen-Manderveen

Fanatiek wandelen, maar ook nog oog hebben voor de samenleving. Dat is de kern van een groepje wandelaars dat een fijn geldbedrag doneerde aan lokale jongerenwerkers.

De wandelgroep die elke donderdagochtend onder begeleiding van vrijwillige wandelgids Theo Paus om 09.00 uur vertrekt vanaf de fysiotherapiepraktijk Langeveen, doneren daarbij elke keer en per deelnemer €1 in een gezamenlijk potje. Als dit potje een bedrag van €100 telt, gaan ze op zoek naar een goed doel – liefst in het dorp zelf – om zodoende elkaar te ondersteunen.

Jeugdactiviteiten

Deze keer is er gekozen voor Jeugdwerk Langeveen-Bruinehaar. Deze vereniging zorgt er 2 keer in de maand voor dat er een activiteit is voor kinderen uit betreffende dorpen in de leeftijd van 4-12 jaar. Zo is er geregeld een filmavond met aansluitend disco, tijdens Palmpasen worden er eieren gezocht, tijdens Halloween en in de Sinterklaastijd is er een themadisco, ze organiseren een kerstdiner en ook verschillende spelletjes. De wandelgroep hoopt dat de hiermee deze vereniging een steuntje in de rug geven en dat ze doorgaan met dit goede werk.

De jeugdclub bestaat al ruim 45 jaar. Momenteel zitten Jacob Vriesema, Jan Hendriks en Gerina Winkels in de organisatie. Op de foto staat de volledige wandelgroep en het bestuur van het jeugdwerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen