Carnavalsparty in Albergen omgeven met strenge veiligheidsmaatregelen

Videobewaking, volop nooduitgangen, drommen beveiligers en verkeersregelaars, strikte afspraken met politie en gemeente, leeftijdscontrole, EHBO’ers, etc. De veiligheidsmaatregelen van de Mega Carnavalsparty in Albergen liegen er niet om.

De organisatie laat niets aan het toeval over. Niet zo gek ook, met constant ongeveer 10.000 mensen – veelal jongeren rond de 20 jaar – in de 4 aaneengesloten tenten. “Hoewel er 11.000 kaartjes in omloop zijn gebracht, is natuurlijk niet iedereen gelijktijdig aanwezig”, legt mede-organisator Sjors Kemna uit.

Vorig jaar verliep het niet helemaal als gepland en was er op piekmomenten zoveel drukte bij de verkooppunten voor muntjes en de garderobe dat er haast geen doorkomen aan was, met naderhand een lawine aan kritiek tot gevolg. Hier hebben de organisatoren uiterst serieuze lering uit getrokken, laat ‘opperhoofd’ Edward Morshuis weten. Dat is voor iedereen die de immense feestvlakte opkomt gelijk zichtbaar. Niet alleen is het terrein vergroot en het aantal in- en uitgangen verhoogd, de eettentjes zijn naar achteren verplaatst om meer een festivalsfeer te geven en tegelijkertijd een soort binnenplaats te creëren, er zijn snelkassa’s en ook is de jassenuitgifte beter doordacht. “Erg spijtig dat het toen zo gelopen is; zoiets wil je gewoon nooit meer meemaken. Klaar. Dus daarom zijn we ditmaal nog beter uitgerust om dergelijke problemen heel snel de kop in te kunnen drukken. Als al, want ik denk dat het nu beter in elkaar steekt dan ooit”, aldus Morshuis. Hij schat het totaal aantal medewerkers aan deze ‘afterparty’ van de Alberger carnavalsoptocht vandaag op 400-450, als de catering en security meegerekend wordt.

Vooraf was het feestje uitverkocht, al konden partygangers met problemen alsnog een toegangsbewijs bemachtigen. Zo ook Nina uit Oldenzaal, wiens portemonnee nog in de auto van haar moeder lag. En die was alweer naar huis toe gegaan, nadat zij de meiden had afgezet. Vriendinnen gingen snel ergens in het dorp geld pinnen, waarna ze toch nog met z’n drietjes de ‘witte attractie’ konden bezoeken – net als duizenden anderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen