Grote verliezer van vorig jaar wint nu hoofdrubriek verlichte optocht

Vorig jaar trokken de leden van carnavalsvereniging de Denekamperweg (DKW) uit Vasse zichzelf nog terug uit de medaillerace, nadat een deel van hun wagen in het publiek was gevallen. Gisteravond wonnen ze juist de categorie grote wagens.

Als een donkere sluier hing het ongeval van vorig jaar over de 15e editie van de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht (TVCO) in Tubbergen. Met de nodige spanning bij de organisatie en gemengde gevoelens tot gevolg. Er bleek echter geen vuiltje aan de lucht. Het kwaliteitsniveau was weer hoog en alle deelnemers hadden hun best gedaan om zichzelf weer te overtreffen én de strijd met elkaar aan te gaan, viel ook TVCO-voorzitter Claudia Vogelaar-Timmers op.

Verbroedering

Burgemeester Haverkamp, aanwezig met haar voltallig gezin, gaf om 19.00 uur de formele aftrap met een woordje tot de aanwezigen in de sponsorsuite. Hierbij stond ze ook stil bij het ongeval van vorig jaar. “Door pure pech viel een deel van 1 van de deelnemende carnavalswagens in het publiek, waarbij er helaas een aantal inwoners, waaronder een kind, gewond raakten. Het is aan de tegenwoordigheid van geest én aan de stuurmanskunst van de chauffeur te danken dat het ongeval niet nog grotere gevolgen heeft gehad. Hem rekenen we ook tot de slachtoffers, want zo’n gebeurtenis is voor alle betrokkenen een traumatische ervaring geweest. Naast verdriet, heeft het ongeval ook een heel andere kant van Tubbergen blootgelegd. Want, anders dan waar elders rampen zijn voorgevallen, werd in onze gemeente niet naar schuldigen gewezen. Er werd niet met modder gegooid en er zijn geen verwijten gevallen. Al direct tijdens de eerste dagen na het ongeval, vond er een verbroedering plaats. Er kwam een gevoel naar boven van ‘dit nooit weer’. Dit mag nooit meer gebeuren en daarvoor zijn wij samen verantwoordelijk. Wij, als carnavalsverenigingen, als wagenbouwers en als inwoners van de gemeente Tubbergen. Samen willen en moeten wij ervoor zorgen dat de kans op een dergelijk ongeval zoveel mogelijk wordt verkleind”, speechte Haverkamp. Vervolgens gleed de stoet majestueus aan het talrijke publiek voorbij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen