Cabaretmiddag op z’n Twents tijdens Volksfeesten Albergen

Foto: Volksfeesten Albergen

Soms zijn er van die feesten waar jong en oud een jaar lang naar uitkijkt. Zo’n ongedwongen en laagdrempelig feest waar niet alleen dorpsgenoten samenkomen, maar waar ook mensen uit de wijde omtrek zich op hun gemak voelen. De Volksfeesten Albergen mag je zo’n voorbeeld noemen.

Tijdens het pinksterweekend draait het in Albergen om plezier, gezelligheid, sportiviteit, muzikaal talent, en niet onbelangrijk: het bier vloeit er rijkelijk. De organisatie heeft dit jaar weer alles uit de kast gehaald om er een hoogstaand feest van te maken, en presenteert met trots haar nieuwe evenement Plat Vot op zondag 4 juni.

Cabaretmiddag op z’n Twents…

Zie het als cadeautje ván Albergenaren vóór Albergenaren en natuurlijk ook mensen uit de regio. Zo luidde de boodschap van voorzitter Henny Oude Geerdink toen er in de vergadering werd gesproken over de nieuwe activiteit Plat Vot op 1e pinksterdag. Een ontspannen, gezellige middag ingevuld met cabaret en muziek in dialect (plat vot). De tot theater omgetoverde feesttent is vrij toegankelijk voor iedereen. Onmisbaar op het podium is natuurlijk cabaretier Thijs Kemperink, die tegenwoordig stad en land afreist om te bespreken waar het echt om draait in het leven. Als inwoner van Albergen en trouwe bezoeker van de witte attractie wordt het hoog tijd dat hij zijn typerende humor laat zien op het podium. Thijs: “Normaal gesproken tour ik door het hele land. Dan is het erg fijn om af en toe een thuiswedstrijd te hebben. Maar het maakt het vooral bijzonder om met allemaal dorpsgenoten op het podium te staan… ‘kearls oet Albearg’ en dan ook nog eens in onze moedertaal: Twents!”

Behalve Thijs Kemperink heeft Albergen namelijk meer talent in huis die deze middag het publiek zullen verroeren en laten bulderen van het lachen. Denk aan de winnaar van het Twents buutfestival: Jeroen Bekke, maar ook Adri Veenstra die beiden al jaren met buitengewone klasse de sketches verzorgen bij de gala’s georganiseerd door carnavalsvereniging De Alberger Bökke. Dit is ook de plek waar de Brudasband (ook wel bekend als de Elstars) groot is geworden. Muzikanten Erik Dashorst, Ronnie Habers, Cas Dashorst en Gijs Eidhof brengen deze middag verrassende, zelfgeschreven nummers ten gehore waar menig singer-songwriter een puntje aan kan zuigen. Uiteraard ook weer in de geliefde streektaal.

De tent is geopend vanaf 14.30 uur en de middag start om exact 15.00 uur, waarbij er 2 blokken van 45 minuten gespeeld zullen worden. Na de voorstelling is er de mogelijkheid om onderling en met de artiesten gezellig na te praten onder het genot van een drankje en muziek.

Zit jij op de fiets of op sta je op het veld met Pinksteren?

Behalve de cabaretmiddag zal op eerste Pinksterdag de tweede editie van de Pinksterrit gehouden worden. Iedereen kan hieraan deelnemen, jong en oud. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van 50 of 30 km. Dit jaar is er voor het eerst een speciale kinderroute. De routes nemen de fietsers mee langs de mooie stukjes van Twente.

Op tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, zijn de balkunstenaars aan de beurt om hun vaardigheid te laten zien tijdens Pinksterball. Dit voetvolley- en volleybaltoernooi heeft dit jaar een ruimere opzet met meer velden en is er een buitenpodium met dj’s en een gezellig terras op het veld. Belangstellenden uit Albergen én omgeving hebben tot 1 juni de mogelijkheid om zich aan te melden voor één of meerder activiteiten. Deelname is gratis.

Tickets hoofdprogramma

Met het Wiesnfest, Kraantje Pappie, Diggy Dex en Vossenjacht, Gerard Ekdom en The Originals, Fragment en Feest DJ Ivar kunnen de bezoekers rekenen op een bruisend pinksterweekend in Albergen. E-tickets zijn te koop via de website. Hardcopy tickets voor de zaterdag- en zondagavond zijn verkrijgbaar bij café Morshuis, Easy Tank Rikmanspoel en Jut & Jul (Tubbergen). Voor de maandagavond wordt geen entree gevraagd van de bezoekers die naar de witte attractie komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen