Boessenkool opent imposante fabriekshallen voor BGT-leden

Afgelopen dinsdag kregen leden van Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen een uniek kijkje in de keuken bij Machinefabriek Boessenkool in Almelo.

Zo’n 40 BGT-leden hadden zich aangemeld en werden rondgeleid door de imposante fabriekshallen van Boessenkool. Vervolgens vertelde directeur Eelco Osse in een presentatie meer over zijn bedrijf en vooral zijn passie.

Boessenkool, een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat, is gespecialiseerd in machinebouw en metaalbewerking. Het bedrijf staat bekend als een professional die altijd afspraken na komt en waar hoge kwaliteit het uitgangspunt is. Waar andere bedrijven het risico niet durven te nemen, neemt Boessenkool die uitdaging juist aan. En daarmee maakt Boessenkool internationaal naam. ‘Kan niet, bestaat niet’ zou het motto kunnen zijn van Osse.

Tijdens de rondleiding kwamen de BGT-leden oog in oog te staan met enkele bijzondere projecten. Zoals de mega-drone die kan worden ingezet om gewonde militairen met een brancard uit oorlogsgebieden te halen. En de elektrische tractor, de Multi Tool Trac. In de fabriekshal kwamen de BGT’ers onderdelen voor de New York Wheel tegen. Het fameuze reuzenrad uit ’s werelds bekendste stad wordt ‘gewoon’ in Twente gemaakt…

In het najaar staat een bedrijfsbezoek bij enkele bedrijven uit Tubbergen op de agenda van de BGT.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen