Het Verzet Kraakt wint de Cogas Cultuurprijs 2017

Foto: Cogas

De theatervoorstelling over de grootste bankroof van Nederland, in oorlogsjaar 1944, heeft een cultuurprijs gewonnen. Het Verzet Kraakt krijgt deze op 22 augustus.

De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio. Het energiebedrijf wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek. De Cultuurprijs vloeit voort uit het Cogas Cultuurfonds. Elk van de 9 gemeenten in het verzorgingsgebied van Cogas is vertegenwoordigd in de commissie van het fonds. Er werden 3 initiatieven voorgedragen, waarna het publiek voor Het Verzet Kraakt koos.

De Cogas Cultuurprijs bestaat uit een award en een cheque ter waarde van €1.000.

Gerald de Haan, directeur van Cogas, over de Cogas Cultuurprijs en de winnaar van dit jaar: “Cultuur is een belangrijke verbinder van mensen. Daarom willen wij deze sector met het Cogas Cultuurfonds blijven stimuleren. Het Verzet Kraakt is een prachtig initiatief waarbij tijdens diverse theatervoorstellingen en tentoonstellingen de verhalen achter de grootste bankroof allertijden centraal staan. De feiten van de bankoverval op De Nederlandse Bank in Almelo in November 1944 zijn bekend, maar wat zijn de verhalen van de mensen die hier een bijdrage aan hebben geleverd? Deze brengt Het Verzet Kraakt op verschillende manieren heel treffend naar voren. Het is geweldig dat wij hieraan bij kunnen dragen vanuit het Cogas Cultuurfonds.”

Gerard Cornelisse, producent van Het Verzet Kraakt: “Met Het Verzet Kraakt willen we Twentenaren in hun trots verbinden. We laten zien hoe we samen iets voor elkaar kunnen krijgen. Dat hebben die jongens in 1944 bewezen, wij doen dat nu met de exposities en de voorstellingen. Die zouden er niet zijn zonder al die mensen die hun verhalen delen of zich op een andere manier inzetten voor Het Verzet Kraakt. Door samen te werken kom je verder en dat laat de Cogas Cultuurprijs zien. Dit is echt: gas geven!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen