Bewoners en vrijwilligers van Erve Mensman slaan vele forellen aan de haak

Bewoners van het nieuwe woon-zorgcentrum Erve Mensman van TriviumMeulenbeltZorg zijn vandaag getrakteerd op een middagje forelvissen. Ze gingen onder begeleiding van vrijwilligers naar de Broekbeke Visvijvers aan de Hardenbergerweg in Geesteren.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur hebben de deelnemers aan de vissenjacht zoveel mogelijk forel gevangen. Hoewel er in het eerste uur geen enkele vis op het droge kwam, verliep het daarna een stuk vlotter en raakten de manden steeds voller. De ene dobber na de andere ging onder water, met als eindresultaat dat er een tiental vissen – waaronder 2 goudforellen – schoongemaakt moesten worden. Voor vrijwilliger Nicole Gringhuis-Rekers was het geen enkele moeite. Zichtbaar genoot ze van de tijd met haar vader, die ze begeleidde tijdens het uitje. “Met deze activiteit komen wij tegemoet aan een vraag van enkele heren onder de bewoners”, zegt activiteitenbegeleidster Maureen Ruinemans die samen met Elsemiek Krabbe de leiding had. “Dat past ook in ons beleid. Bewoners kunnen zelf aangeven wat ze graag willen en als het maar even kan wordt het geregeld. We hebben sinds de ingebruikname al vaker wensen in vervulling kunnen laten gaan.” Maureen gaat de visfilets mee naar huis nemen om ze er te roken. Komende maandag zal zij de panklare hapjes weer meenemen naar Erve Mensman, waar ze vast gretig aftrek zullen vinden.

Nog vrijwilligers gezocht

De activiteitenbegeleiding van Erve Mensman kan nog wel wat vrijwilligers gebruiken. Hierbij valt te denken aan vrijwilligers die willen helpen tijdens de kerkdiensten op zaterdagavond of activiteiten willen begeleiden zoals als bloemschikken en bingo of een spelletje willen doen. “Maar ook om een praatje te maken met bewoners en gewoon een stukje gezelligheid te bieden”, zegt Maureen.

Wie tijd over heeft en het leuk lijkt om bij te dragen aan het ’thuisgevoel’ van de bewoners van Erve Mensman kan contact opnemen met Karla Pullen (coördinator vrijwilligerswerk) via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen