Morskieft verwelkomt eerste bezoekers in escaperoom voor volwassenen

De eerste vriendengroepjes en collega’s zijn al verwelkomd bij de nieuwste aanwinst van Morskieft in Reutum: een escaperoom voor volwassenen. Ze blijken er elk razend enthousiast over, zelfs al lossen ze niet alle puzzels vóór het einde op.

Kinderen vermaken, iets waar Morskieft wijd en zijd om bekend staat, dat kon al langer in 2 andere escaperooms met eenvoudige opdrachten en vooral speelattributen. “Nieuw is dat sinds vorige week ook volwassenen de uitdaging aan kunnen gaan in een speciaal voor hen ingerichte ruimte vol verrassingen en puzzelelementen. De 3 ruimtes zijn handig gesitueerd naast een aparte ontvangstruimte met o.a. een barretje voor feestjes en partijen”, vertelt bedenker en initiator Robert Morskieft.

Deelnemers hebben 1 uur de tijd om met de aanwijzingen in de verschillende ruimtes telkens een deel van het mysterie, wat draait om de verdwijning van een jong meisje op klaarlichte dag, op te lossen.

Zaterdag was het de beurt aan Nadischa Korte en haar inmiddels oud-collega’s van TriviumMeulenbeltzorg om de escaperoom in te gaan. “Dit is een soort afscheidsfeestje van mij. Ik heb al best veel ervaring met dergelijke rooms, maar voor de anderen was het een complete verrassing waar we naartoe zouden gaan”, verklaart ze bij aanvang. “Heel erg leuk om te doen, vind ik het. Niet makkelijk ook, echt niet. Jammer genoeg hebben wij het niet binnen de tijd gered, terwijl we naar mijn gevoel goed op dreef waren. Best wel balen is dat, maar we hebben ons enorm vermaakt. Op een gegeven moment waren we zelfs aan het dansen op de muziek. Fijn ook dat we wel wat aanwijzingen kregen via de walkie-talkie, want dat zette ons geregeld op het juiste spoor.” Daarvoor waren de Morskieft-medewerkers Anouk Oude Luttikhuis en Evie Potijk verantwoordelijk, die vanuit een controleruimte mee konden kijken met de verrichtingen van de dames.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen