Extra natte editie Bierfestival Albergen

Gisteren vond de vijfde editie van het Bierfestival Albergen plaats. Ondanks het slechte weer kwamen vele mensen naar Morshuis om er speciaalbier te proeven. Met ruim 500 bezoekers was dit weer een zeer geslaagde editie.

Speciaalbier heeft de laatste jaren een enorme opmars gemaakt. Bij drankhandel Pakhuis Twente is dit goed te merken. “Er komen wekelijks wel 10 tot 20 nieuwe bieren binnen, omdat de vraag steeds groter wordt”, aldus eigenaar Marc Morshuis. Waar eerder alleen lokale bierliefhebbers zijn bedrijf bezochten, komen nu uit het hele land mensen om er speciaalbieren in te slaan.

Op deze editie van het bierfestival waren 10 lokale, nationale als internationale brouwers aanwezig. Tot grote tevredenheid van het aanwezige volk tapten zij hun biertjes. Naast het uitproberen van speciaalbier was er nog veel meer te beleven. Op een zogenaamde ‘beer barrel que’ werden heerlijke vleesgerechten gegrild door chefkok Peter Snoeyer. Ook waren er eigengemaakte loempia’s, eetbare insecten en een bierlokaal.com blind bierproefcompetitie.

Na een geslaagde dag keerden bezoekers per fiets of pendelbus huiswaarts. De organisatie was zeer tevreden en ook volgend jaar zal er een vervolg op de speciale dag komen. De zesde editie van Bierfestival Albergen zal plaatsvinden op zondag 24 juni 2018.

Reacties