Historische samenwerking tussen dorpshuizen in Tubbergen

Piet Klingeman en Ruben Geuke
Foto: Rik Hulshof

Dorpshuizen de Huve en de Delle in Tubbergen gaan samenwerken om beter te kunnen voldoen aan de toenemende vraag aan te huren ruimtes voor vergaderingen, bijeenkomsten, voorstellingen en andere activiteiten.

In de afgelopen periode zijn de besturen – van beide stichtingen die de dorpshuizen afzonderlijk beheren – gewijzigd en na enkele verkennende gesprekken zijn deze tot de conclusie gekomen dat er veel overeenkomsten zijn en gelijkluidende uitdagingen. “Die kun je beter samen oppakken dan beide apart”, benadrukt voorzitter Ruben Geuke van de Huve. “De samenwerking zal beginnen met een gezamenlijke websiteĀ waarin, naast informatie over de dorpshuizen, ook online een ruimte geboekt kan worden. Daarnaast wordt gekeken of er inkoopvoordelen behaald kunnen worden, maar ook of de schoonmaak en onderhoud gezamenlijk efficiĆ«nter kan worden uitgevoerd.”

Moderniseringsslag

De Huve is onder het nieuwe bestuur bezig om het gebouw te moderniseren en te verduurzamen. Zo is het enkel glas vervangen door dubbel glas en is een deel van de bestaande verlichting vervangen door LED-verlichting. Ook is de eerste zaal helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd. De plafonds en wanden zijn aangepakt en ook zijn de faciliteiten uitgebreid met o.a. een beamer, projectiescherm en een whiteboard. Maar ook aan de verlichting is gedacht. Niet alleen is er dimbare verlichting aanwezig, maar zijn er ook lampen toegevoegd die de ruimte in elke kleur kunnen verlichten.

De Delle heeft onlangs eveneens een ingrijpende verbouwing gehad, waarbij het hele pand is gemoderniseerd en aangepast is aan de huidige wensen van de huurders. Zowel de entree met elektrische schuifdeuren, als de keuken, het sanitair en de vergaderzalen zijn eigenlijk compleet vernieuwd.

Tevreden

Piet Klingeman, voorzitter van de Delle, laat weten ook tevreden te zijn over de samenwerking die nu tot stand is gekomen. De nieuwe website en het gezamenlijk aanbieden van ruimten van beide locaties is de eerste stap. Geuke: “We zijn blij dat beide dorpshuizen momenteel financieel gezond zijn en dat er veel vraag is naar ruimten vanuit heel veel verschillende doelgroepen, waarbij we de kosten zo laag mogelijk willen houden voor verenigingen en stichtingen om zo ook de komende 15 jaar een bijdrage te blijven leveren aan een leefbaar Tubbergen.”

Reacties