Tubbergen glinstert steeds sterker

Net voor het gemeentehuis is vanavond een eerste kunstobject, bestaande uit honderden glinsterende en aaneengeregen glassteentjes, van de Glinstering onthult. Hiermee werd tegelijkertijd een startschot gegeven voor Glasrijk Tubbergen, het jaarlijkse glasfestival.

Die glinstering van de onthulde ‘boom’ staat volgens initiatiefnemers Bjørn Grundel en Paul Scholten symbool voor een dynamisch proces, waarin meerdere partijen – die zich inzetten voor de culturele, maatschappelijke en toeristische ontwikkeling van de gemeente Tubbergen – elkaar steeds beter weten te vinden. “Glinstering is meer dan een steentje, een beweging waarin we samen bouwen aan de toekomst van Tubbergen”, vatte Grundel samen. “Het project begint nu pas echt en we roepen iedereen op om mee te doen. Projecten kunnen worden aangemeld en steentjes kunnen op Glinstering.nl worden gekocht.”

De onthulling van het allereerste grotendeels uit glas bestaande object kon de waardering van alle aanwezigen genieten. “Heel mooi, goed passend bij de omgeving”, omschreef zo oud-burgemeester Stegers het treffend.

Glas als gemeenschappelijke noemer

“Of het komt door de vele succesvolle evenementen die de gemeente telt, de impact van Mijn Dorp 2030 of een nieuwe tijdsgeest, de kansen van samenwerking worden steeds meer gezien”, aldus burgemeester Haverkamp-Wenker in haar openingswoord. “Glas blijkt daarin het verbindend element in een actieve samenwerking van organisaties als Glasrijk Tubbergen, Ondernemershart Tubbergen, De Glinstering, Tubbergen Bruist, Toeristisch Glinsterend Tubbergen en Hof van Tubbergen. Samen hebben zij zich ingezet voor dit blijvende glasobject in het hart Tubbergen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen