Tuincentrum Heerdink ambassadeur van gemeente Tubbergen

Tuincentrum Heerdink in Geesteren is tijdens de 21e editie van Glasrijk uitgeroepen tot nieuwe ambassadeur van de gemeente Tubbergen.

De award wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf, organisatie of instelling dat zich op zodanig bijzondere wijze onderscheidt dat daardoor de naamsbekendheid van het bedrijf zelf zich tot ver buiten de grenzen van de gemeente uitstrekt. Vorig jaar viel Speeltuin Morskieft in Reutum nog deze eer te beurt.

Tuincentrum Heerdink

De oprichter van het bedrijf, Aloys Heerdink, studeerde chemie en wilde eigenlijk niet de boerderij van zijn ouders overnemen. Toch luisterde hij naar zijn hart en begon planten te kweken.

Tuincentrum Heerdink startte eind jaren ’70 op de familieboerderij. Vanaf 1980 kreeg het bedrijf meer gestalte en werd het geleidelijk aan uitgebreid en vernieuwd. Inmiddels is het zowel een tuincentrum als hoveniersbedrijf.

Het voornaamste verkoopgebied ligt in een straal van circa 20 km rondom het bedrijf, maar het hoveniersbedrijf legt ook verder weg tuinen aan. Ook heeft het bedrijf Duitse klanten van net over de grens.

In het bedrijf zijn 30 medewerkers werkzaam, waarvan een aantal al vanaf het prille begin. Ook voor de toekomst ziet het er rooskleurig uit, want zonen van Aloys en Yvonne Heerdink werken eveneens in het familiebedrijf.

Tuincentrum Heerdink onderneemt duurzaam, want al het (groei)licht komt van LED en het kasdek bestaat uit isolerende kanaalplaten. Tevens zijn altijd de kweektechnieken en gewasbescherming up-to-date.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen