Bewoners en burgemeester Haverkamp verrichten openingshandeling Erve Mensman

Zojuist is Erve Mensman in Geesteren geopend. Het woonzorgcomplex van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) is al enige tijd in gebruik, maar de officiële opening is nu eveneens een feit.

Tijdens een feestelijke middag zijn de symbolische openingshandelingen verricht door burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker en 2 bewoners van Erve Mensman, het echtpaar Beernink. Voor de aanwezigen is er vandaag gelegenheid om het woon-zorgcomplex te bekijken. De opening werd voorafgegaan door een symposium over veranderingen in de zorg en de rol van familieparticipatie.

TMZ heeft er bewust voor gekozen om de opening nog even uit te stellen. “Nu bewoners zich thuis voelen, medewerkers en vrijwilligers moeiteloos hun weg vinden en de ‘noabers’ op de koffie zijn geweest, is het tijd voor de dit officiële moment”, vertelt Ank Korte, leidinggevende van Erve Mensman. “We zijn erg trots op Erve Mensman. We bieden bewoners een comfortabele en ruime woonomgeving waar zij zoveel mogelijk zelf de regie houden. Hierbij kunnen zij profiteren van de veilige omgeving, de zorginfrastructuur en de vele voorzieningen. We wilden hier tijdens de opening graag nog eens samen bij stilstaan.”

Opening

Tijdens de feestelijke opening van Erve Mensman is er vanuit verschillende perspectieven over de nieuwe zorglocatie gesproken. Zo kwamen Henk Gersen, architect bij IAA architecten, en Koert Terhürne, directeur van Dura Vermeer Bouw, aan het woord over de totstandkoming van het gebouw dat bij de ‘ingang’ van Geesteren aan de Denekamperweg gerealiseerd is. TMZ-bestuurder Willy Belshof en leidinggevenden Ank Korte en Nicole Mensen vertelden over de zorg voor bewoners en de betekenis van de zorglocatie voor TMZ en de relatie met het dorp. De voorzitter van Dorpsbelang Geesteren, Herman Huis in ’t Veld, sprak de hoop uit dat de bewoners van TMZ en de dorpelingen elkaar in de toekomst veelvuldig zullen zien en spreken. “De bouwwerkzaamheden verliepen voorspoedig en de hindernissen die we tegenkwamen hebben we samen soepel genomen. Dat kan alleen als alle betrokkenen eigenaarschap voelen en zich in willen zetten om deze mooie locatie te realiseren”, vatte Belshof samen.

Symposium

Voorafgaand aan de opening was er een symposium voor medewerkers en vrijwilligers die werkzaam zijn in de regio Tubbergen/Geesteren, bewoners van Erve Mensman en hun naasten. Tijdens het symposium werd ingegaan op belangrijke thema’s: b.v. deskundigheid, familieparticipatie en veranderingen in de zorg.

Erve Mensman

Erve Mensman is een nieuw woon-zorgcomplex van TMZ in Geesteren, waar de bewoners in mei 2017 hun intrek hebben genomen. Het nieuwe onderkomen telt in totaal 48 appartementen. Op de begane grond zijn 32 appartementen voor bewoners die psychogeriatrische zorg behoeven. Op de eerste en tweede verdieping zijn elk 8 appartementen voor bewoners die vanwege lichamelijke beperkingen niet meer thuis kunnen wonen. De zorglocatie heeft daarnaast een belangrijke ontmoetingsfunctie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen