Sebastiaan vrijdag naar Rusland voor zijn medische behandeling

Sebastiaan Hendriks
Sebastiaan Hendriks
Foto: Help Sebastiaan Staan

Er breken zeer spannende tijden aan voor Sebastiaan Hendriks en zijn gezin. Komende vrijdag zullen hij en zijn vrouw Kristel Tijhuis afreizen naar Rusland, alwaar een medische behandeling op hem wacht.

Bijna een jaar geleden is Sebastiaan gediagnosticeerd met PPMS, een vorm van MS dat allerlei zenuwbeschadigingen veroorzaakt en zo permanente schade toebrengt aan zijn lichaam. De ziekte is in Nederland onbehandelbaar, maar in Rusland wel. Die behandeling is echter zeer kostbaar en als gevolg hiervan is er een stichting opgericht om voldoende geld in te zamelen. Allerlei acties en donaties volgden. Eind mei, tijdens een benefietavond in Albergen, werd bekendgemaakt dat het streefbedrag gehaald was.

Inmiddels is het haast zover. Op 20 oktober vliegen Sebastiaan en Kristel naar Moskou, waar komende dinsdag de eerste lichamelijke testen zullen plaatsvinden. “Het gaat erom dat zijn lichaam schoon is, dat er geen ontstekingen of iets dergelijks aanwezig zijn. Hier in Nederland is dat al vastgesteld, is hij al getest, maar ook daar in Rusland gaan ze zo’n test doen”, legt Yvonne Pouwels van stichting Help Sebastiaan Staan uit. De laatste dagen voor de reis staan in het teken van voorbereidingen en ‘quality time’, laat ze namens het gezin weten. “De kinderen worden liefdevol door de familie opgevangen en gaan niet mee.”

Als alles volgens plan verloopt, dan zal Sebastiaan op 23 november weer bij het ziekenhuis uitchecken. Precies 1 jaar na de diagnose.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen