Glashoes-concept voor gemeentehuis trekt 16 mogelijke huurders

Entree van het gemeentehuis in Tubbergen
Foto: Redactie

Na een intensieve campagne hebben zich 16 initiatieven gemeld voor een plekje in het Glashoes, het huidige gemeentehuis van Tubbergen.

Omdat er ruimte over is in het gemeentehuis zijn de mogelijkheden voor een nieuwe invulling onderzocht. De gemelde initiatieven variëren van ambachtelijk, horeca, flexplekken, kantoren, culturele programmering, verblijf, tot zorg en meer. Zowel commerciële als maatschappelijke ideeën zijn ingediend.

Glashoes

De campagne om ondernemende initiatieven te interesseren voor een plaats in dit centrale gebouw aan het Raadhuisplein was gebaseerd op een nieuw concept voor het gemeentehuis, het Glashoes genaamd.

Het onderzoek naar de mogelijkheden van het Glashoes en aansluitende campagne is ingezet door de projectgroep Tubbergen Bruist. Dit is een samenwerking van bewoners, ondernemers en de gemeente Tubbergen. Met de nieuwe invulling van het gemeentehuis wil Tubbergen Bruist de levendigheid en beleving rondom het Raadhuisplein versterken.

Nu de campagne is afgerond en de initiatieven bekend zijn, gaat de gemeente zelf aan de slag met de verdere invulling. Tubbergen Bruist wel betrokken.

Vervolgstappen

De gemeente heeft nu een nieuw concept voor het gemeentehuis en een mix van ondernemende initiatieven die interesse hebben om zich te vestigen in het Glashoes. Onder deze aanmeldingen zitten grote en kleine initiatieven. Sommige met een maatschappelijk karakter, anderen zijn commercieel. De gemeente gaat nu met deze initiatieven in gesprek en bekijken of het mogelijk is om met deze partijen, of een combinatie ervan, tot een definitieve en kostendekkende invulling van het prominente gebouw te komen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden