De schone kunst van het opmaken, natuurlijk en verzorgend voor de huid

Peggy Joan Olde Olthof (links) met een model
Foto: By Joans

By Joans is een beetje ‘stiekem’ opengegaan; zonder al teveel poespas. Precies zoals eigenaresse én naamgever Peggy Joan Olde Olthof uit Manderveen het bedoeld heeft.

Op 23 september zwaaiden de deuren aan de Almeloseweg 7 in Tubbegen voor het eerst open. “Geen ‘grande opening’, maar gewoon aan de slag”, zegt Peggy op ondernemende toon. “Toch was het de hele dag druk. Bekenden en onbekenden kwamen binnen, nieuwsgierig en al.”

De passie voor visagie startte in haar jeugd, toen Peggy zelfs haar poppen opmaakte. “Ik gebruikte zelfs de lippenstift van mijn moeder om hun ogen te accentueren. Daar zit immers kleur in, vandaar”, vertelt ze lachend. “Ik heb het altijd leuk gevonden, make-up en lakjes. Ja, het zat er al vroeg in bij me. Het heeft altijd mijn interesse gehad.”

Nog niet zo lang geleden werkte Peggy in de uitzendbranche als vestigingsleider. Ze kreeg in die periode kinderen en toen de jongste naar school ging, besloot zij om vanuit huis als visagist aan de slag te gaan. “We liepen als het ware tegen dit pand aan. Dus daarop hebben we besloten het te gaan doen, er helemaal voor te gaan. Het is een kans die je krijgt en ik ga nu vol gas!” Hier geeft ze tevens regelmatig make-up workshops.

Mineralissima

Peggy doet ook manicures, nagelversteviging en gellak-behandelingen. Ze verkoopt daarnaast in haar winkel de op natuurlijke mineralen gebaseerde make-up van het merk Mineralissima. Peggy: “Mineralissima werkt vanuit de gedachte kwalitatief goede make-up aan te bieden voor een betaalbare prijs en werkt alleen met pure ingrediënten. In deze producten vind je dus geen geen chemicaliën, kleurstoffen of andere irriterende stoffen en is daarmee bij uitstek geschikt voor meiden en vrouwen met een gevoelige huid.”

De producten van Mineralissima zijn niet getest op proefdieren en dragen bovendien het PETA-keurmerk.

Mini make-overs

Komende zaterdag (28 oktober) staat de make-upartiest van 11.00 tot 17.00 uur klaar om ieder half uurtje een mini make-over te geven aan klanten. De kosten hiervoor bedragen €10, wat in mindering wordt gebracht op eventuele aankopen.

Verder werkt Peggy alleen op afspraak. By Joans is te bereiken via tel. 06-50612487.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden