Huishoudelijke hulp van ZorgAccent draagt personeel en cliënten over

Foto: ZorgAccent

Met ingang van 1 januari 2018 levert ZorgAccent geen huishoudelijke ondersteuning meer in de gemeente Tubbergen. Dit is het gevolg van de Europese Aanbesteding die door 13 Twentse gemeenten in mei 2017 werd uitgeschreven.

Voor de gemeenten Hellendoorn en Twenterand heeft ZorgAccent Huishoudelijke Hulp de gunning wél gekregen. Ook in de gemeente Rijssen-Holten, die een eigen aanbesteding heeft uitgeschreven, heeft dit zorgbedrijf de gunning voor 2018 gekregen.

Inmiddels heeft ZorgAccent Huishoudelijke Hulp contact gelegd met een van de gegunde partijen, namelijk Zorggroep Manna. Zij hebben aangegeven cliënten en medewerkers van ZorgAccent Huishoudelijke Hulp te willen overnemen. Hierdoor behouden medewerkers hun baan en behouden cliënten hun vaste medewerker.

Buiten de gunning

Volgens een woordvoerder heeft ZorgAccent Huishoudelijke Hulp voldoende punten behaald tijdens de aanbestedingsronde. De gemeente Tubbergen heeft echter een maximum aantal aanbieders gesteld en daarom valt ZorgAccent in Tubbergen helaas buiten de gunning.

Aline Poolen, grootaandeelhouder van ZorgAccent Huishoudelijke Hulp: “Helaas is er geen rekening gehouden met het feit dat ZorgAccent Huishoudelijke Hulp tevreden klanten heeft, veel nieuwe klanten krijgt én heeft geïnvesteerd in scholing, ontwikkeling en innovaties.” Ook Joke Wolters, coördinator huishoudelijke hulp, betreurt het niet gunnen: “We hebben in Tubbergen nét geïnvesteerd in het ontwikkelen van zelfstandige teams in de huishouding.  Onze klanten zijn erg tevreden over onze medewerkers. Dit is voor onze klanten en medewerkers een grote schok en heel moeilijk uit te leggen.”

Passende oplossing

Om de gevolgen voor cliënten en medewerkers zoveel mogelijk te beperken, is het bedrijf op zoek gegaan naar een gegunde partij om medewerkers samen met cliënten over te nemen. Deze werd gevonden in Zorggroep Manna. Poolen: “Wij hebben gekeken welke organisatie van de gegunde partijen het beste aansluit bij onze visie, kernwaarden en kwaliteit van zorg. Hierbij kwam unaniem Zorggroep Manna naar voren. Zij zijn bezig met een soortgelijke ontwikkeling als ZorgAccent Huishoudelijke Hulp. Ook zij werken met zelfstandig werkende teams en leggen verbinding met de wijkverpleging. Zorggroep Manna is bereid om medewerkers en cliënten met een contract voor onbepaalde tijd over te nemen onder de huidige voorwaarden. Ook voor medewerkers met een tijdelijk contract worden de mogelijkheden besproken. Wij zijn natuurlijk erg blij dat we hiermee onze medewerkers hun baan kunnen laten behouden!”

De cliënten en medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd over de beëindiging van het raamcontract met gemeente Tubbergen.

ZorgAccent Huishoudelijk Hulp

ZorgAccent Huishoudelijke Hulp is een zelfstandig bedrijf dat onderdeel is van Stichting ZorgAccent. Deze besloten vennootschap is op 1 januari 2014 opgericht en levert huishoudelijke hulp op basis van raamcontracten met gemeenten.

Het werkgebied van ZorgAccent Huishoudelijke Hulp bestaat uit de gemeenten Almelo, Tubbergen, Wierden, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Twenterand.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden